Bij Rijke & De Wit weten ze hoe je de zondag moet vieren

Rijke en de Wit heeft iets nieuws geïntroduceerd. Iedere zondag serveren zij een petit dejeuner.

18 Jul 2019 Irene van der Linden

blogger Irene van der Linden is neerlandicus en tekstschrijver. Verzamelt kookboeken maar maakt meestal spaghetti. Praat altijd over eten, maar helpt nooit met koken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Café Rijke en De Wit

Nieuwe Binnenweg 332A, Rotterdam Maaltijd: Late nightLunchDiner Stadsdeel: West Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Bij Rijke & De Wit weten ze hoe je de zondag moet vieren

West wordt steeds leuker, dat weten we allemaal. De ene na de andere ondernemer meldt zich met restaurants, lunchtentjes en bars met eten en drinken uit alle windstreken. Een van de voorlopers was Rijke & De Wit, al jaren een vaste stek voor de schrijver van dit artikel. West komt er graag voor (speciaal)bier, een portie ossenworst en een blokje kaas. En sinds enkele weken mogen we er voortaan ook elke zondag aanschuiven voor een petit dejeuner met een glas bubbels.

Direct een succes 



Geheel in strijd met mijn eigen regels (nóóit in je favoriete café!) was ik hier afgelopen tijd vooral om relaties te verbreken. Om het zekere voor het onzekere te nemen, vraag ik vandaag een platonische tafelgenoot mee. Eigenaar Arjen de Wit verwelkomt ons met een cappuccino en vertelt over het concept. “In Frankrijk kwamen we overal het petit dejeuner tegen, maar toen ik hier in Rotterdam ging kijken, kon ik geen enkele zaak vinden die dit aanbiedt. Daarom zijn we het zelf maar gaan doen. We hebben alleen een oven hier, dus voor ons is dit de ideale manier om toch een leuk ontbijt te kunnen serveren.” Dat vindt de rest van de buurt blijkbaar ook, want tijdens de eerste editie op Vaderdag, verkocht Arjen maar liefst 27 ontbijtjes.  

Vakantie in eigen land 


We gaan vol verwachting op het terras zitten. Om even na tienen zijn we de eersten, maar al snel komen er meer eters binnendruppelen. Ons ontbijt is inmiddels geserveerd: een mandje met stokbrood, chocoladebroodjes en croissants, twee soorten jam en boter, een gekookt eitje en een schaal met ham, kaas en brie. Ernaast een glas jus d’orange en – in ons geval – een glas bubbels. We kunnen er lang of kort over praten, maar alles is gewoon zoals het zou moeten zijn: brood en beleg zijn van uitstekende kwaliteit, we worden ontzettend lief bediend en niemand zit het met elkaar uit te maken. Het petit dejeuner bij Rijke & De Wit is simpelweg een heerlijk begin van je zondag. Als het niet zo’n vreselijk cliché was, zou ik het een vakantie in eigen land noemen.  

Nog even praktisch. Je kunt elke zondag van 10.00 uur tot 12.30 uur aanschuiven. Voor 11,50 euro heb je een compleet ontbijt en voor 15,50 euro drink je er een glas bubbels bij. Reserveren hoeft niet, maar als je als grote(re) groep verzekerd wilt zijn van een plaatsje, kun je van tevoren even bellen. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
6 redenen om vaker Rotterdams te lunchen en borrelen op werk

Meer weten over lekker en lokaal eten op je werk met Rotterdam de boer op! lees je hier.

Dit zijn de restaurantopeningen in Rotterdam om naar uit te kijken in het najaar van 2025

Ook dit najaar van 2025 zet de Buik alle openingen om naar uit te kijken voor je op een rijtje. Lees hier welke je echt niet mag missen.

Proost op de herfst, op deze plekken in Rotterdam drink je dit heerlijke bokbier

Bokbier heeft een volle, zacht zoete smaak met een fris en pittig karakter. Wij delen fijne Rotterdamse cafés waar bokbier wordt getapt.