Restaurant Didot34 in hotel The Slaak: nieuwe chef brengt nieuw concept

Restaurant Didot35 aan de Slaak in Kralingen presenteert een nieuw concept onder leiding van nieuwe chef Michiel Buker.

6 Okt 2023 Britte Kramer

blogger Britte Kramer mag dan Rotterdams zijn; ze lult liever dan dat ze poetst. En dan vooral op papier. Deze freelance journalist schrijft graag over lekkere gerechten en alles daaromheen.

Restaurant Didot34 in hotel The Slaak: nieuwe chef brengt nieuw concept

Restaurant Didot34 in hotel The Slaak heeft een nieuwe chef: Michiel Buker. Een chef met Colombiaanse roots, die hier en daar doorsijpelen in zijn gerechten. Hij brengt niet alleen een nieuwe kaart, maar een compleet nieuw concept, bestaande uit kleinere gerechten om te delen. 

De Buik ging proeven bij deze fijne plek op de grens van Kralingen en Rotterdam-Centrum. Spoiler alert: je kunt hier met een gerust hart - en een lege maag - naartoe.

Verrassende gerechten en volop vegetarische opties 


Didot34 is een plaatje - nog even prachtig als bij de opening in 2019. Het hoge plafond, de indrukwekkende plafondlampen en de velours banken zorgen voor dat typische, luxe hotelgevoel. De gerechten sluiten daar mooi op aan. Het nieuwe shared diningconcept belooft 'verrassende gerechten en volop vegetarische opties', en dat is precies wat we krijgen. 

We starten met een plank vol Griekse pita’s en dips. Vooral de huisgemaakte boter van yuzu en ponzu is een hit. Terwijl we de eerste trek stillen, genieten we van een signature daiquiri en werpen we een blik op de open keuken. We zien alleen maar vrolijke gezichten bij de brigade die onze eerste gerechten staat te bereiden. Didot34 noemt ze ‘bites’, maar de tortilla de patata, tuna tataki met bulgursalade en Iberico-varkenswang met rodewijnsaus en appel-/rodepepercompôte zijn zeker geen eenhapsgerechtjes. 

Kingfish en king oyster


Dan komen de voorgerechten op tafel. De kingfish vinden we zó lekker, dat-ie wat ons betreft in tienvoud op tafel had gemogen. Hij wordt op een ceviche-achtige manier geserveerd, vergezeld van een krokant van brickdeeg met tapioca, red meat-radijs, groene tijgermelk, emulsie van gele curry, zeebanaan en kikuna-cress. Het andere voorafje, een origineel veganistisch gerecht, is ook een schot in de roos: een flan met cremeux van doperwt met gezouten citroen, olijvenpoeder en za’atar. 

Als hoofdgerechten krijgen we een gerecht met schelvis en een waanzinnig goed gebakken sukade. Met coquille, denken we, maar dat blijkt king oyster: een paddenstoel. Tot onze eigen verbazing vinden we de dunne, knapperige regenboogwortelen erbij stiekem het állerlekkerst. 

Lekkerder dan het klinkt 


Onze tafelgenoten hebben genoeg aan het voorgaande. Daar zijn we dankbaar voor, want de panna cotta met vlierbloesem en beurre noisette is verslavend, in combinatie met de witte chocolademousse, gel van prosecco en parfait van witte perzik. Het smaakt nog lekkerder dan het klinkt en overschaduwt het andere dessert een beetje. Toch is deze bramencremeux met merengue en kersensorbet ook een feestje, vooral voor liefhebbers van fruitige nagerechten. 

Niet even makkelijk te delen 


Saai, zo zonder kritische kanttekening? Nou, vooruit. Niet alle gerechten zijn even makkelijk te delen. Zo vallen sommige gerechten uit elkaar als je ze probeert te snijden, waardoor niet iedereen een even chic bord voor z’n neus heeft. 

Bij andere gerechten lijkt het de bedoeling dat je gezamenlijk van het bord eet. Voor veel mensen geen probleem, zeker niet als je dat bord met je partner deelt, maar het kan minder aantrekkelijk zijn als je dineert met collega’s of schoonouders. Valt trouwens prima op te lossen: de meeste gerechten zouden we met liefde helemaal zelf verorberen. 

Nieuwsgierig? Je kunt de beschreven gerechten proeven tot eind oktober 2023. Dan gaat de nieuwe menukaart in, met een najaarse twist. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.