Fans hebben nog tot en met 19 oktober de tijd om te proeven in Kasvio in de Metaal Kathedraal. Na vier jaar verhuist Mari Pitkänen van deze creatieve werkplaats in Leidsche Rijn naar de Wittevrouwenstraat in hartje Utrecht.
Fans hebben nog tot en met 19 oktober de tijd om te proeven in Kasvio in de Metaal Kathedraal. Na vier jaar verhuist Mari Pitkänen van deze creatieve werkplaats in Leidsche Rijn naar de Wittevrouwenstraat in hartje Utrecht.
Het huidige Kasvio in de Metaal Kathedraal, waar je nog een maand terecht kunt
Kasvio begint aan een nieuw hoofdstuk in de Utrechtse binnenstad. Vier jaar lang was het veganistische fine dining restaurant van Mari Pitkänen gevestigd in de Metaal Kathedraal in Leidsche Rijn, maar nu acht ze de tijd rijp om een volgende stap te zetten. De Scandinavische eigenaar/kok verhuist haar ‘herbarium’ (Kasvio in het Fins) naar de Wittevrouwenstraat, recht tegenover de Universiteitsbibliotheek.
Op de oude plek kun je nog tot en met 19 oktober genieten van lunches en diners, bereid met biologische, plantaardige ingrediënten uit het seizoen. Gegrilde portobello, gefermenteerde cherry tomaten-, puntpaprika- en walnotensaus, knolselderij en pompoenpittenolie is een van de gerechten op het huidige menu. Op 29 oktober gaat Mari’s nieuwe stek open. Hier worden van woensdag tot en met zondag de chef’s menu’s geserveerd.
Voor de inrichting werkt de Finse chef samen met Malou Ter Horst van Het Groene Kabinet. Zo natuurlijk de keuken is, zo duurzaam is straks ook het interieur, met materialen als hergebruikt hout.
Foto's door John Weeda en Lian Llara
Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.
Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.
In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.
Geniet van de volgende voordelen: