Bren: een brasserie met Scandinavische twist

Brasserie Bren is de zelfverklaarde ‘nieuwe hotspot voor levensgenieters’. Wij gingen langs om te kijken wat er te genieten valt in deze scandi-brasserie.

10 Nov 2022 Han Orsel

blogger Han is eindeloos nieuwsgierig naar nieuwe restaurants, al zijn er ook wel wat zaken waar hij graag keer op keer terugkomt. Ook is hij zelf een fervent hobbykok en volgt hij een opleiding om nog beter te leren koken.

  • 10 Nov 2022

Bren: een brasserie met Scandinavische twist

In de Drieharingenstraat is het aanbod van horeca overweldigend. Nieuw is Brasserie Bren, de zelfverklaarde ‘nieuwe hotspot voor levensgenieters’. Wij gingen langs om te kijken wat er te genieten valt in deze scandi-brasserie.

Drieharingenstraat: toen en nu

Veel Utrechters zullen met heimwee terugdenken aan de Drieharingenstraat van weleer. Hier vond je Muziek Staffhorst en Curio Cave, een paradijs voor de alcoholliefhebber. Hier was ook restaurant Moustache gevestigd van de familie Fagel, jarenlang een van de weinige culinair trekpleisters van de stad. Inmiddels hebben bijna alle winkels in de Drieharingenstraat plaatsgemaakt voor horeca. De straat is een horeca-fuik geworden, waar je terecht kunt voor alle soorten keukens, kwaliteit en prijzen. En het werkt: op deze vrijdagavond in november is het er bijna even druk als het Scheveningse strand tijdens de Nieuwjaarsduik. Mensen bekijken links en rechts de menu’s en maken zo hun keuze.

Bren is 'Scandinavisch voor vlam'


Wij hebben vanavond gereserveerd bij Brasserie Bren, een zaak die onlangs werd geopend. Goede naam- Bren. Kort en krachtig, het allitereert lekker en, niet onbelangrijk, is Google- vriendelijk. De sympathieke bediening legt uit dat Bren het woord voor “vlam” is in het Scandinavisch. Wij vragen maar niet welke taal we moeten verstaan onder Scandinavisch. Aan het interieur van Bren is veel aandacht besteed. Je zit er erg prettig, al is het misschien wel wat donker. De zaak is verdeeld over drie niveaus en beschikt ook over een klein terras. De keuken is gesitueerd in de kelder. Het personeel maakt zo heel wat kilometers trap op trap af.

De brasserie is terug van nooit weggeweest


Bren zet zichzelf in de markt als een brasserie. Je kijkt er dan ook niet vreemd van op dat het restaurant een bouillabaisse en steak tartare op het menu heeft staan. Ok voor een crème brûlée kun je hier terecht. Als voorgerecht kiezen we voor de ingelegde zalm, een smakelijke variant op de Scandinavische klassieker gravad lax, hier geserveerd met dillecrème en filodeegkrokant. Erbij schenkt Bren een witte Rioja, een soepele wijn met veel karakter die het goed doet bij de gerechten.

Hoofdgerecht en bijgerechten apart


Het lijkt al jaren een trend in de horeca om een hoofdgerecht te serveren met een minimale hoeveelheid groenten. Als je wil toekomen aan je minimale dagelijkse hoeveelheid groenten bestel je maar een bijgerecht, zo lijkt de redenering. Bij Bren is het niet anders. Het hoofdgerecht van het trio van eend is wel een erg smakelijk gerecht, maar qua groenten is het niet spannend. Op het bord een stukje borst, gekonfijte bout en rillettes, allemaal van de eend. Goed gegaard, prima op smaak. Al met al een mooi gerecht, al had de eend wel wat warmer geserveerd kunnen worden. De granaatappelpitjes die deel uitmaken van het gerecht contrasteren qua structuur mooi met die van de eend. De frites en de bloemkool die we er bij bestellen zijn ook erg smakelijk.

'De nieuwe hotspot voor levensgenieters'

Bren afficheert zichzelf als “dé nieuwe hotspot voor levensgenieters”. Dat gaat misschien wat ver, maar het is hier zeker prettig toeven. Er wordt goed gekookt, de bediening is vriendelijk en snel en je zit er prettig. En Bren rekent zeker niet te veel voor wat ze ons deze avond voorzetten. Dit is een uitstekend adres om eens binnen te stappen als je weer in de Drieharingenstraat terecht bent gekomen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Kameelbollen’ zijn de hardlopers bij bakkerij Kameel

Bakkerij Kameel in Utrecht: ambachtelijk zuurdesem, Fins geïnspireerde ‘kameelbollen’ en zoete broodjes in het sfeervolle Museumkwartier.

Winactie: waar lees jij de Buik Magazine deze zomer?

Waar lees jij de Buik Magazine deze zomer? Deel je Buik-moment en. maak kans op zomerse prijzen!