De Buik mocht langs bij Karel V om onder meer een culinair verantwoorde hotdog te combineren met de fijnste champagne. Lees gauw verder hoe ons dat beviel.
De Buik mocht langs bij Karel V om onder meer een culinair verantwoorde hotdog te combineren met de fijnste champagne. Lees gauw verder hoe ons dat beviel.
Voor veel van onze landgenoten is champagne vooral toch het drankje dat iedere oudejaarsavond weer langskomt. En meestal wordt het gedronken terwijl we genieten van een heerlijke oliebol. Dat is overigens culinair niet echt een ideale combinatie.
Natuurlijk is het fijn dat we champagne associëren met de mooie momenten van het leven. Met een nieuw jaar, met een huwelijk of andere feestelijke gelegenheid.
Maar champagne smaakt op elke dag van het jaar. Dat weten ze bij Karel V, het gerenommeerde Utrechtse restaurant, gezegend met een Michelinster.
Op een middag komen wijnkenners en wijnliefhebbers hier bij elkaar om kennis te maken met en te genieten van de verfijnde champagnes van het champagnehuis Joseph Perrier. Sinds kort heeft Joseph Perrier een Nederlandse importeur.
Vandaag worden de verschillende champagnes van het huis Perrier gepresenteerd en kunnen we vaststellen dat deze zich moeiteloos kunnen meten met champagnes van meer bekende huizen als Moët & Chandon en Veuve Cliquot.
Champagnehuis Joseph Perrier is in 1825 opgericht en is een echt familiebedrijf. Het is gevestigd in Châlons-en-Champagne, in het hart van de Champagne- streek. Perrier brengt acht soorten champagne op de markt, elk met zijn eigen karakter.
De Cuvée Royale Brut is heerlijk fris met precies de juiste hoeveelheid bubbels. Hier betaal je in de slijter nog geen 50 euro voor. Aan de andere van het spectrum vind je de Joséphine met een prijskaartje van ongeveer bijna €150 voor een fles. Hier krijg je wel een prachtige wijn voor met een breed palet aan smaken.
In een menu combineert champagne uitstekend met visgerechten zoals ceviche, sushi of welke bereiding van zalm dan ook. En oesters natuurlijk.
Maar zet eens een glas champagne naast een blauwe kaas en je weet niet wat je proeft.
Vanmiddag trakteert de keuken van Karel V ons op gerechten die uitstekend smaken bij de verschillende champagnes.
Uiteraard komt er een oester op tafel, maar ook een terrine van hondshaai, zuring en klaver en een culinair verantwoorde hotdog. Maar een glas champagne komt thuis ook goed tot zijn recht bij kabeljauwfilet, bijvoorbeeld.
Zet eens wat vaker een glas champagne op tafel, zou de boodschap van deze middag kunnen zijn.
De Horecakrant van De Buik van Utrecht: 115 tips van horecahelden en liefhebbers. Gratis te vinden in cafés, restaurants en online.
Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.
Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.
Geniet van de volgende voordelen: