Ventuno in het Ruby Emma Hotel heeft haar cocktailkaart flink opgeschud. De Buik ging natuurlijk langs bij deze skybar in het Amstelkwartier om te proeven en onderwijl te genieten van het spectaculaire uitzicht.
Ventuno in het Ruby Emma Hotel heeft haar cocktailkaart flink opgeschud. De Buik ging natuurlijk langs bij deze skybar in het Amstelkwartier om te proeven en onderwijl te genieten van het spectaculaire uitzicht.
Bij cocktails denken we toch als snel aan ‘speak easy’: de geheimzinnige, verborgen nachtclubs waar men tijdens de drooglegging moest fluisteren om de autoriteiten buiten de deur te houden. Inmiddels zijn we ruim honderd jaar verder en is drank breed beschikbaar en dus kiest men bij Ventuno voor een iets ‘luidere’ stijl. De bar op de 21e verdieping is er een van overdaad. In interieur, in ambiance én in haar cocktails.
Genoeg te bekijken dus, stiekem toch één van leukste extra’s van een hotelbar. Bovendien is het nog praktisch ook met al die kleurrijke drankjes en bijzondere namen. Je ziet direct welke cocktails in trek zijn. De opties zijn ingedeeld in drie categorieën: Zoet, Zuur en Bitter. Elke categorie biedt vier keuzes, waarvan één 0.0-variant.
We starten de avond met koffie geïnfuseerde Old Fashioned met Bulleit bourbon. Goed gemaakt, hoewel erg zwaar leunend op de koffie aroma's. Diezelfde bourbon wordt ook gebruikt in de Barrel Martini met Flor de Cana Rum waarmee duidelijk wordt ingespeeld op de nimmer afnemende populariteit van de Espresso Martini. Handig bedacht wel.
Beste cocktail op de kaart is met afstand de Nobile. Single malt whisky, kruidenlikeur en zoete vermout wordt geroerd met ijs en ‘Up’ geserveerd (dus zonder ijs) in een prachtige coupe. Met een maraschino kersje. Een tikkeltje winters wellicht, maar deze heerlijk zwoele variant op de Manhattan is perfect in balans.
Absolute showstoppers zijn de zoet roze Gintuno met frambozenmouse én de Bellissima. Een variant op een klassieke Bellini met perzik, bergamot likeur en Prosecco. Geserveerd met een roos in een glazen stolp, die bij het presenteren wordt gevuld met rook van droogijs. Bekijks en TikTok succes gegarandeerd.
Zoals gezegd mag het van Ventuno allemaal wel wat luider. Dat lijkt in elk geval de filosofie. En daar slagen ze behoorlijk in. Voor de puristen in mixologie is dit wellicht niet de eerste keuze, maar voor wie zin heeft in een overdadig cocktail-avondje zit je Ventuno op grote hoogte.
De Buik ging langs bij Copain om een hernieuwd kennismaking te doen wegens de nieuwe chef Ivan Arauz Beusink.
De Heineken Hoek Bistro op het Leidseplein is de perfecte plek voor een pre-theater diner met een sfeervol en chique interieur en een betaalbaar menu.
De Buik ging langs bij 'Theatre of Fish' Pesca: hier draait alles om beleving, sfeer en natuurlijk: ontzettend goede vis.
Geniet van de volgende voordelen: