Auberge Jean & Marie opent een kruidenierswinkel naast het restaurant: Épicerie Jean & Marie

Auberge Jean & Marie krijgt een zusje: Épicerie Jean & Marie. Een delicatessewinkel met al het Franse lekkers van de Auberge en nog veel meer.

10 Jul 2020 Gijsbregt Brouwer

blogger Gijsbregt is mede-oprichter van de Buik, foodtrendwatcher en podcast host

Restaurant toevoegen aan favorieten

Auberge Cuisine Française

Albert Cuypstraat 58-60, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam Zuid Keuken: Frans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Auberge Jean & Marie opent een kruidenierswinkel naast het restaurant: Épicerie Jean & Marie

Jan Grijspere en Marije Bremer, beter bekend als Jean & Marie, van Auberge Jean & Marie, beginnen precies naast hun zaak een delicatessewinkel. Uiteraard krijgt deze nering een Franse naam: Épicerie. Wij vroegen hen de Bretonse streepjeskleding van het lijf over hun nieuwe onderneming.

Een épicerie. Voor mensen die niet zo goed in Frans zijn, wat kunnen we ons daarbij voorstellen?

Een épicerie is letterlijk vertaald een kruidenierswinkel. Wij vertalen dat naar het nu door een fijne delicatessenwinkel te openen waar je heen gaat voor een breed assortiment (Franse) delicatessen, uiteraard ook wijnen uit onze cave, olie en olijven, maar ook brocante, serviesgoed en glaswerk. 

Welke producten moeten we aan denken?


Huisgemaakte paté’s, terrines, onze signature boter, soepen en sauzen. Daarnaast importeren we onder meer charcuterie, ganzen- en eendenvet, zuren en olijfolie. Ook hebben we al jaren brocante verzameld die we nu gaan verkopen en we gaan een samenwerking aan met het nieuwe bedrijf van Cleo Vehmeijer, Répresentable. We bieden een selectie aan van het serviesgoed van haar winkel aan de Rozengracht. We zijn het meest trots op het feit dat we nu de parels van ons restaurant kunnen gaan verkopen in een winkel, bijvoorbeeld kikkerbillensaus en onze eigen Auberge kruidenboter zijn signaturen waar we heel trots op zijn. 

Is dit een geval van ‘het huis van de buren’ komt maar 1x vrij? Of speelden jullie al langer met dit concept? 

Eigenlijk wilden we dit al vanaf dag 1, een ‘deli next door’, maar dat kwam er niet van omdat er steeds andere bedrijven in zaten. Nu stond het al een tijdje leeg en hebben we, ondanks deze bizarre crisistijd, onze kans gegrepen om de buurvrouw te betrekken. 

Jullie hebben de Auberge, die Bistronoom van het jaar is. Nu ook de Épicerie. Hoe kijken jullie tegen Frankrijk (in Amsterdam) aan? 

Toen wij vier jaar geleden onze Auberge deuren openden, hadden we slechts een handvol ‘Franse’ collega’s. Langzamerhand zette de trend van Franse restaurants in en vandaag de dag is er een heel fijn en breed aanbod van Franse restaurants in Amsterdam. Mede door deze trend zien we een Épicerie als een aanvulling op het Franse aanbod in de stad. Als men graag Frans eet, maar niet uit wil of kan, dan is daar de Épicerie: met alle delicatessen, wijnen en aanvullend assortiment om je Bourgondische avond compleet te maken. 

En waar halen jullie je inspiratie vandaan? 


Uit (internationale) vakbladen, online, La Grande Épicerie in Parijs, het helaas niet meer bestaande Loekie op de Utrechtsestraat en onze eigen reizen naar Frankrijk. 

Hoorden we nu goed dat er ook ‘non-food’ gaat komen? Waar moeten we dan aan denken? 

Zeker! Denk dus aan brocante, serviesgoed, glaswerk, karaffen en schalen. Alles voor het perfecte cadeau, voor de feestdagen en kerstpakketten. 

Komt er een webshop? 

Op termijn zeker. Dat heeft best wat voeten in aarde en we willen eerst de winkel op orde hebben en laten draaien en ons daarna gaan focussen op online verkoop. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Met dit recept van Thomas Voets word jij een ster in de keuken tijdens Pasen

Speciaal voor de lezers van de Buik heeft Thomas Voets van Auberge Jean & Marie een recept beschikbaar gesteld dat jij tijdens Pasen zelf in je keuken kan maken.

Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.