Bartje Boemboe: verse boemboe’s met een moderne twist

Bij Bartje Boemboe kan je verse boemboe mixen kopen, een bordje Indisch eten afhalen of genieten van de aanschuiftafels

10 Apr 2021 Sophie Blokland

blogger Sophie is student journalistiek aan de Fontys in Tilburg. Ze is dol op eten; zelf gekookt, maar klaagt ook zeker niet wanneer iemand haar wat lekkers voorschotelt. Haar verslaving? Chocola.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Bartje Boemboe

Middelhoffstraat 6, Amsterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Amsterdam Oost Keuken: Indonesisch Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Bartje Boemboe: verse boemboe’s met een moderne twist

Bij Bartje Boemboe verkopen ze Indische boemboe’s met een moderne twist. Eigenaren Bart en Jojo maken de boemboe’s volgens de recepten van hun moeders en oma’s. Ze hebben al een aantal jaar een winkel waar je de boemboe mixen kan kopen of kan aanschuiven voor een Indische maaltijd.

Verse boemboe’s 


“Wij vonden de boemboe’s in de winkels niet zo lekker”, vertelt Jojo. “Daarom zijn wij begonnen met Bartje Boemboe. En het feit dat de originele Indische gerechten in de vergetelheid raakten. Wij hebben nog geleerd te koken van onze moeders en oma’s, maar dat hebben wij niet zo doorgegeven aan onze kinderen.” Voor de boemboe’s van Bart en Jojo worden er alleen maar verse ingrediënten gebruikt. Van conserveringsmiddelen is geen sprake. “De boemboe’s in de winkels gaan allemaal hetzelfde smaken, omdat er veel zout en conserveringsmiddelen in zit”, vertelt Bart. “Wij wilden dat niet en daarom is de houdbaarheid bij ons wel wat korter. Indisch eten maken is lastig, omdat je er zoveel verse ingrediënten voor in huis moet halen. Wij helpen een handje door gezonde en lekkere kruidenmengsels te maken; de boemboe’s. Allemaal met verse producten.”

Boemboe door de brievenbus 


De kruidenmengsels zijn in de winkel te koop of je kan ze online bestellen. Dan komen ze in een plat pakketje door de brievenbus bij je thuis. Het enige wat je er nog aan toe hoeft te voegen, is wat warm water, vlees en groenten. “Wij waren een van de eersten die food postorders deden”, vertelt Jojo. “In 2015 was dat toch wel redelijk revolutionair. Mensen vonden eten door de brievenbus eerst een beetje vreemd. Maar eigenlijk liep dat al snel heel goed.” Naast de kruidenmengsels, verkopen Bart en Jojo ook elke vrijdag een ‘bordje’. “Klanten vroegen of we ook hele gerechten maakten”, vertelt Bart. “Daarom zijn we begonnen met het bordje. Elke vrijdag hebben we een ander Indisch gerecht dat we klaarmaken voor afhaal of bezorging.”

De aanschuiftafels  

Waar Bartje Boemboe ook bekend om staat, zijn de aanschuiftafels. Hierbij schuif je aan bij een grote tafel en dineer je ook met mensen die je niet kent. “Die avonden in de winkel waren echt fantastisch”, vertelt Jojo. “Met 24 man zaten ze aan de tafel en dan zit je ook echt in elkaars aura. Er ontstonden hele mooie relaties tussen mensen. Die kenden elkaar eerst niet, maar door het eten raakten ze bevriend.” De aanschuiftafels kunnen door corona momenteel niet doorgaan, maar als de horeca weer opengaat, gaan Bart en Jojo het nog grootser aanpakken. “We hebben een nauwe samenwerking met House of Watt, dat zit hier verderop. Zij hebben een hele grote ruimte en daar mogen wij aanschuiftafels doen. Daar kan je wel tachtig man kwijt.”

Dromen van de supermarkt


Bart en Jojo hebben nog meer plannen met hun verse boemboe’s. “Wij zouden heel graag onze boemboe’s in de supermarkt krijgen”, vertelt Bart. “We zijn daar al mee bezig geweest, maar het is een heel intensief project. Wij gebruiken verse uien en knoflook, maar andere producenten uienvlokken en knoflookpoeder. Dan blijft het langer houdbaar. Dat is ook prima, maar wij vinden de smaak het belangrijkst. Wat je merkt, is dat ze er dan toch conserveringsmiddelen in willen gooien en dat willen wij niet. Daarnaast kost het heel veel geld en dat hebben we momenteel niet. Maar het blijft iets wat we graag zouden willen.”
Bij Bartje Boemboe kan je terecht voor verse boemboe’s met een moderne twist. Wil je het graag proeven, dan kan je bestellen op de website of langsgaan in Amsterdam in de Middelhoffstraat 6.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.

Stem nu op jouw Amsterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2025!

Het beste nieuwe restaurant van Amsterdam? Dat bepaal jij! Er kan nu gestemd worden op de Favoriete Nieuwkomer van 2025.

De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.