Bij IJver op de NDSM-werf gaat bier de hoofdrol spelen

De oude scheepsbouwloods op de NDSM-werf staat vanaf het voorjaar van 2019 in het teken van 34 bieren op tap, meer dan 100 bieren op fles en toegankelijke gerechten.

3 Okt 2018 Lieke Mooren

blogger Proevend, slurpend, ruikend en nieuwe horeca ontdekkend komt Lieke naar eigen zeggen tot leven.

Bij IJver op de NDSM-werf gaat bier de hoofdrol spelen

De oude scheepsbouwloods op de NDSM-werf staat vanaf het voorjaar van 2019 in het teken van bieren en lekkere toegankelijke gerechten. Wij spraken ondernemer Reinout Ezinga die op deze locatie zijn nieuwe restaurant IJver opent. 

Wie

De Amsterdamse ondernemer Reinout Ezinga is de initiator van IJver. Hij komt uit een echte horecafamilie en bleek ook ondernemersbloed in zich te hebben. Na zijn studie communicatie aan de universiteit van Amsterdam besloot hij voor zichzelf te beginnen en opende Bar Baasch in de Baarsjes. Daarna volgden Café Vrijdag en Weesper die gelegen zijn aan twee kanten van de Amstel. Samen met zijn compagnons Sikko de Jong, Tim Jongens, Arne Kleijn en chef Herman Klukkert is hij begonnen aan dit nieuwe concept.

Wat


Reinout vertelt dat IJver vooral een fijne en laagdrempelige plek wordt waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat een biertje kunt drinken en een hapje kunt eten. Vooral dat biertje staat bij IJver in de hoofdrol. Er staan namelijk 34 soorten bieren op de tap en 100 verschillende soorten op de fles. “Wij hebben zelfs een biersommelier aangesteld”, vertelt Reinout. “We hebben voor dit concept gekozen omdat we gewoon enorm van lekkere bieren houden en een biertje altijd voor een ongedwongen en toegankelijke sfeer zorgt.”

Bij IJver kun je straks terecht voor een ontbijt, lunch, borrel en diner. Bier wordt gecombineerd met toegankelijke gerechten die vooral met lokale ingrediënten worden bereidt. Reinout: “De wijndrinkers kunnen trouwens ook bij ons terecht. Wij hebben ook genoeg lekkere wijnen, maar onze focus ligt op bier. In het midden van het pand staat namelijk een grote zuil die aan de hand van een aantal vragen een suggestie geeft voor het beste biertje. Zo is de hele ervaring compleet.”

Waar


Op de NDSM-werf in de scheepsbouwloods wordt de industriële stijl van het pand juist heel huiselijk en warm gemaakt. Smel Design Agency, een van de designers die gevestigd is op de NDSM-werf, heeft de huisstijl ontwikkeld. Daarnaast werkt kunstenaar Zardoz aan een tegeltableau voor de achttien meter lange betonnen bar en werken Teske Clijssen en Adam Marshall van Koelhuis Frigo samen met de ondernemers aan het interieur. Volgens Reinout wordt het pand een echte plek die als thuis aanvoelt. Niet super chique en hip maar vooral gewoon gezellig. 

Wanneer

In het voorjaar van 2019 openen de deuren van de voormalige scheepsbouwloods op de NDSM-werf. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.

Schout-bij-Nacht is een schot in de roos

Op het knusse terras van Schout-bij-Nacht aan de Westerstraat ontdek je een combinatie van smaken gepaard met het bruisende leven van de Jordaan.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: juni 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken, pop-ups en sluitingen in Amsterdam, juni 2025 staat vol smaakvolle ontwikkelingen!