Copal

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Copal.

3 Nov 2025 Hans van de Meeberg

blogger Hans is hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam en daarnaast freelance redacteur bij Misset Horeca evenals groot liefhebber van eten en drinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Copal

Utrechtsestraat 128, Amsterdam Maaltijd: DinerLate night Stadsdeel: Amsterdam centrum Keuken: Mexicaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Copal

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Niet in de vorm van een verhaal maar meer in telegramstijl. Van wat voor restaurant is het, sinds wanneer open, waar, welke sfeer en welke gerechten en/of drankjes moet je zeker doen. Dit keer bespreken we Copal, het vernieuwde concept van voormalig Colima.

​Wat is het?

De eigenaren van Colima vonden het tijd voor het brengen van de innovatieve Mexicaanse keuken en veranderden de naam in Copal.

​Waar?

Copal zit op de oude plek van Colima aan de Utrechtsestraat 128.

​Wat eet of drink je?

Daar waar Colima met name de comfortabele Mexicaanse keuken bracht, gaat Copal een grote stap verder. Chefkok Miguel Martin Gomez laat zien dat de Mexicaanse keuken meer is dan taco’s bij Copal eet je de creatieve gerechten uit Mexico met een net zo spannend bijpassend cocktailmenu met als basis mezcal en tequila.

​Tips

Kijk zeker eens naar de mooie schilderingen op de toiletdeur en vergeet hier niet chef Miguel’s caesar salade te nemen.

​Sfeer

Veel warme kleuren, natuurlijk materialen in combinatie met oude filmposters en af en toe een knallend kleurig uitstapje zoals op de toiletdeur geven je zeker het Mexicaanse gevoel.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Er is niks rustigs aan bij Vita Lente

De Buik bracht een bezoek aan Vita Lente van Simon Witmaar in West, waar de wijnkaart groot is en de gerechten van hoge kwaliteit.

De 2025 favoriete nieuwkomer van de bloggers van de Buik - Veneur

Ook de bloggers van de Buik van Amsterdam hebben hun eigen favoriete nieuwkomer van 2025. De komende weken publiceren we de favoriet van een blogger.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.