In de rubriek van maandagse nieuwe namen we afgelopen week een kijkje bij de opening van CIMA, de nieuwe rooftopbar van het Renaissance Hotel in Amsterdam. En we kunnen alvast verklappen: dat was één groot Mexicaans feest.
In de rubriek van maandagse nieuwe namen we afgelopen week een kijkje bij de opening van CIMA, de nieuwe rooftopbar van het Renaissance Hotel in Amsterdam. En we kunnen alvast verklappen: dat was één groot Mexicaans feest.
Vanaf het moment dat we binnenstapten werden we volledig in de watten gelegd door het vriendelijke personeel. Eenmaal aangekomen op de zevende verdieping kregen we meteen een signature cocktail in handen: de paloma. Terwijl de DJ-beats door de ruimte klonken, werden we verrast met een traditioneel Mexicaans optreden.
CIMA voelt intiem aan, met een warm interieur en prachtig uitzicht over de stad. Dankzij de glazen wanden geniet je overal van dat uitzicht, maar er blijft genoeg te ontdekken. Zo kun je aan de bar zitten bij de open keuken of naar boven om wat meer het lounge gevoel op te zoeken.
Overal is over nagedacht, tot de toiletten aan toe. We verruilde het feestgedruis even voor een plekje aan de bar bij de open keuken. Heerlijke hapjes kwamen voorbij: van oesters met geitenkaas tot taco’s in allerlei varianten. En natuurlijk konden de churro’s niet ontbreken.
Alles werd vergezeld door verrassende cocktails. Favoriet: de chilcano, met pisco, pruimenwijn, vlierbloesemlikeur en limoen.
CIMA is zo’n plek waar een relaxte vrijdag (of woensdag)middag vanzelf verandert in een feestje. Perfect om je weekend te beginnen – of juist te eindigen.
De discussie of het nou friet is of patat hebben we maar even naast ons neergelegd, dit zijn simpelweg de 11 lekkerste frietzaken in Amsterdam.
Wij spreken met chef Floris van Straalen en bartender Nick Vrielink over de old fashioned.
We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.
Geniet van de volgende voordelen: