Heel de dag vertoeven bij Bar Bouche

Op de Wibautstraat in Amsterdam opent een nieuwe knusse eetbar, genaamd Bar Bouche.

1 Nov 2019 Zara Ruisch

blogger Zara komt uit het Zeeuwse Middelburg maar is sinds kort inwoonster van Rotterdam. Ze heeft een grote liefde voor eten maar koken kan ze niet, dus gaat ze het liefst elke dag uiteten. Voor haar opleiding redactioneel medewerker loopt zij nu 9 maanden stage bij de Buik.

Heel de dag vertoeven bij Bar Bouche

Op de Wibautstraat in Amsterdam opent een nieuwe knusse eetbar, genaamd Bar Bouche. Jolande Gall opent samen met een goede vriend en oud collega Rutger Schiedon Bar Bouche en hebben er allebei super veel zin in. Voor al onze vragen spraken wij met Jolande.

Op haar vijftiende kreeg Jolande haar eerste baantje in de horeca bij een pizzeria. Vanaf dat moment is zij eigenlijk nooit gestopt met het werken in dit vak en heeft zij overal en nergens gewerkt. Naast restaurants in Nederland zoals Saskia’s huiskamer heeft Jolande ook een tijdje in een restaurant in het buitenland gewerkt. Voordat zij besloot voor zichzelf te beginnen met Bar Bouche heeft zij de laatste jaren bij CREA Café gewerkt. Jolande vertelt: “Ik vond het tijd worden om iets voor mezelf te openen. De droom om een eigen zaak te hebben was er altijd al en nu was de situatie ernaar. Als ik het nu niet had gedaan dan was ik gewoon dom bezig.”

​De Wibautstraat


Na een tijdje gezocht te hebben naar een leuke plek met een terras heeft Jolande uiteindelijk haar plekje gevonden in de Wibautstraat. Jolande zegt: “De voorkeur voor het openen van Bar Bouche was in oost of noord. Nadat ik de plek in de Wibautstraat had gevonden twijfelde ik nog even omdat de straat niet supergezellig was, maar het pleintje dat er zit is superleuk en daarom hebben we besloten het wel te doen.” In het pand zat nog niks. Er hadden nog geen eerdere horecaondernemingen in gezeten en zelfs een wc was hier niet aanwezig. Er moest dus nog veel gebeuren toen Jolande het pand had uitgezocht. Op 1 augustus zijn zij begonnen met de grote verbouwing en nu, drie maanden later, is het pand bijna klaar.

​Knusse eetbar


Bar Bouche belooft een warme, gezellige en knusse eetbar te worden. Je bent hier heel de dag welkom: uitgebreid brunchen, dineren of gewoon alleen een kop koffie. “De borrel is een belangrijk ding voor ons, we gaan goede kazen, wijn en lokale biertjes serveren. We willen ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt en ze lekker heel de middag blijven hangen.” Bar Bouche zal van binnen heel kleurrijk en een beetje excentriek worden. Het wordt een bruine kroeg met moderne kleurrijke details. Het behang is bijvoorbeeld heel retro, de stalen kast felgeel en de bar ouderwets en bruin. Tijdens een avond Ajax kijken hebben ze de naam ‘Bouche’ uiteindelijk bedacht. 'Bouche' betekent mond.

​Wat staat er op het menu?


Wij zouden De Buik niet zijn als we ook wat vragen hadden over het menu, maar daar is Bar Bouche nog druk mee bezig. Waar we wel zeker van kunnen zijn is dat er lekkere borrelkaart zal komen. De lunchkaart is gevuld met tosti’s en de zes kleine gerechten op de avond kaart kun je delen. De kaart zal met de seizoenen mee wisselen en er is ook gedacht aan de vegetariërs. 

Bar Bouche hoopt, na vier maanden klussen, eind november open te gaan. Als je benieuwd bent naar de volledige kaart kun je vanaf de opening elke dag van 9:00 uur tot 00:00 langskomen bij de zaak aan de Wibautstraat.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
11 x de lekkerste frietzaken van Amsterdam

De discussie of het nou friet is of patat hebben we maar even naast ons neergelegd, dit zijn simpelweg de 11 lekkerste frietzaken in Amsterdam.

Uit ons magazine: mind the tourist traps: dit zijn de beste adresjes vlakbij toeristische hotspots

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.

Hoe Fitz’s Bar en VanOost de old fashioned nieuw leven inblazen

Wij spreken met chef Floris van Straalen en bartender Nick Vrielink over de old fashioned.