Het team van The Traveller is klaar voor de heropening

Neal Valentijn, mede-eigenaar van The Traveller, is samen met zijn team druk bezig om de zaak coronaproof te maken. Benieuwd naar de maatregelen die zij hebben getroffen? Je leest het hier.

19 Mei 2020 Zara Ruisch

blogger Zara komt uit het Zeeuwse Middelburg maar is sinds kort inwoonster van Rotterdam. Ze heeft een grote liefde voor eten maar koken kan ze niet, dus gaat ze het liefst elke dag uiteten. Voor haar opleiding redactioneel medewerker loopt zij nu 9 maanden stage bij de Buik.

  • 19 Mei 2020

Het team van The Traveller is klaar voor de heropening

The Traveller, een restaurant waar je een kleine wereldreis maakt zonder weg te gaan uit Amsterdam, opende in november de deuren. Vanaf dag één zat het restaurant van de succesvolle zaak van mede-eigenaar Neal Valentijn bijna altijd vol. Momenteel zijn Neal en zijn team druk bezig om de zaak coronaproof te maken, zodat jij vanaf 1 juni weer lekker op het terras kan zitten aan de Bijlmerdreef. Benieuwd naar de maatregelen die zij hebben getroffen? Je leest het hieronder.

The Traveller zit gevestigd in een gebied waar veel kantorenpanden zijn. Neal merkte dus al snel dat het coronavirus iets was dat hij serieus moest nemen. “In februari zagen we dat de evenementen in de buurt steeds vaker werden afgelast, daarnaast kregen wij in het restaurant met de tijd ook steeds meer annuleringen en was een horeca lockdown wel te verwachten”, vertelt Neal. Voor een net geopende zaak waarin net een hoop geld is geïnvesteerd, is dit natuurlijk een klap en daarom moesten Neal en zijn team even rustig bedenken wat de volgende stap zou zijn.  

Diner boxen  


“Het moeilijkste van deze tijd is dat niemand iets weet. Eerst zou er in april misschien al wat versoepeling komen, toen werd het mei en uiteindelijk is het nu 1 juni geworden”, aldus Neal. Om toch alvast voor te bereiden op de lang verwachte heropening op 1 juni, is de keuken in de week van 4 mei al weer op volle toeren gaan draaien om groot Amsterdam te voorzien van driegangendiner boxen, borrelpakketten en à la carte gerechten. “In het weekend hebben we gemerkt dat er wel behoefte is voor dit soort pakketten, we hebben al heel wat bestellingen gehad en dit is een mooie manier om naar 1 juni toe te werken”, vertelt Neal.   

Anderhalve meter maatregelen 

 

Maar voordat The Traveller zijn deuren weer mag openen om de gasten te verwelkomen, moeten zij zich natuurlijk wel aan de regels aanpassen. Daarom zijn ze al druk bezig met de herinrichting van het restaurant en het terras. “We hebben gelukkig een heel groot terras en een hele grote zaak wat aan de ene kant financieel niet altijd even gunstig is, maar voor de anderhalve meter economie natuurlijk wel heel goed is. We hebben de ruimte die we nodig hebben om ons te houden aan de regels dus dat is heel fijn”, vertelt Neal over de anderhalve meter economie.  

In de week van 4 mei heeft Neal met het team een proefinstelling gemaakt op het terras om zo te kijken hoe de tafels en de mensen op anderhalve meter afstand toch van het zonnetje op het terras kunnen genieten. “We hebben veel minder tafels en stoelen staan als voor de coronacrisis om zo de afstand te houden. Ook hebben we een routing aangelegd voor als gasten bijvoorbeeld gebruik willen maken van het toilet”, aldus Neal. Wanneer het aftellen dan eindelijk voorbij is en Neal de deuren van zijn zaak weer mag openen, verwacht hij veel drukte. Vaste gasten, mensen uit de buurt en mensen die gewoon aan een lekker gerecht toe zijn zullen vast zo snel mogelijk een plekje reserveren om als een van de eersten een stoel te kunnen bemachtigen op het terras of in het restaurant.  

De toekomst blijft ondanks de versoepeling nog steeds onzeker. “Je blijft hopen dat we snel weer terug naar ‘normaal’ kunnen gaan. Ik heb vanaf het begin gezegd dat opgeven en de zaak sluiten geen optie is, dus we zullen het doen met de mogelijkheden die we krijgen”, sluit Neal af.
Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
char.d stopt nieuw vuur in het oude Klein Breda

De Buik ging proefeten bij char.d, net geopend aan het begin van de Utrechtsestraat vlakbij het Rembrandtplein.

De smaken van Georgië, nu in de Jordaan

De Buik at bij Amra, het nieuwe charmante restaurantje in de Jordaan, waar je Georgische dumplings eet volgens traditie, wijnen ontdekt en gastvrijheid voelt.

Toet

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we Restaurant Toet.