Seizoensgebonden gerechtjes van Restaurant Lars nu ook voor thuis

Aan de Danzigerkade van Amsterdam zit Restaurant Lars verstopt op een verdieping van het Moxy Hotel. Je kunt nu ook thuis van de gerechtjes smullen.

1 Mrt 2021 Floortje Dekker

blogger Floortje is student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam waar zij de opleiding redactie medewerker volgt. Naast haar studie doet ze aan kickboksen. Haar lievelingsgerecht? Eigenlijk alles waar pesto in zit.

Seizoensgebonden gerechtjes van Restaurant Lars nu ook voor thuis

Aan de Danzigerkade van Amsterdam zit Restaurant Lars verstopt op een verdieping van het Moxy Hotel. Een warm en huiselijk aangekleed fine dining restaurant, waar je – in betere tijden – avondenlang kunt genieten van de seizoensgebonden kaart. Sinds kort kun je deze wisselende gerechtjes ook in huis halen, dankzij Lars Bij U Thuis.

​Fine dining restaurant Lars

Toen een verdieping van het toen gloednieuwe Moxy Hotel beschikbaar bleek, zag Lars Scharp, inmiddels mede-eigenaar en chef-kok, zijn kans. Hij wilde al jaren zijn eigen restaurant en dit was het moment, op de perfecte locatie. “Het hotel ligt heerlijk aan het water en we hebben elke avond zicht op de ondergaande zon”, vertelt Lars over de locatie van het restaurant. “Het voelt hier onwijs huiselijk: je moet hier eigenlijk binnen komen en bijna je schoenen uit kunnen doen.” 

Niet alleen de aankleding en de locatie van het restaurant zijn sfeervol. De fine dining gerechten die hier normaalgesproken op tafel worden getoverd veranderen uiterlijk om de twee maanden. Hierdoor raak je er eigenlijk nooit uitgekeken. “Wanneer je zit begin je te denken; waarom heb jij nog geen Michelinster”, lacht Lars. Er worden hier dan ook alleen ingrediënten van hoge kwaliteit gebruikt, die veranderen met en aansluiten op de seizoenen.

​Lars en Floor


Het restaurant heet dan wel Lars maar de man achter de naam runt het restaurant samen met zijn vrouw, Floor Wiggers. Hij ontmoette Floor toen zij beide werkte in Restaurant de Poel**, de vonk sloeg over en een paar jaren later besloten ze om zelf een restaurant te beginnen. “We wilde allebei heel graag een eigen restaurant”, vertelt Lars. “Het is altijd wel Lars, Lars, Lars, maar ik zou dit niet zonder mijn vrouw kunnen.”

​Lars in lockdown


Dat het afgelopen jaar een zware periode is geweest voor restaurant Lars, spreekt natuurlijk voor zich. Lars blikt kort terug op de afgelopen tijd. “In december ging het echt goed dankzij de kerstboxen en afgelopen tijd hadden we leuke Valentijns take away. Maar het blijft gewoon achteruitgaan. Ik had eerst 17 mensen in dienst... Ik heb er nu nog vier”, vertelt Lars pijnlijk. “Het is erg zwaar, maar we proberen er het beste van te maken.”

​Lars Bij U Thuis


Sinds de tweede horecasluiting is het restaurant dan ook meer gaan nadenken over de mogelijkheden van take away gerechten en boxen. “Het is lastig om iets waar je heel veel tijd in steekt in de keuken, in een doosje te moeten stoppen”, legt de chef-kok uit. Uiteindelijk zijn ze op het idee gekomen voor afhaalgerechtjes waar je thuis nog de laatste hand aan moet leggen. Een vijfgangenmenu dat je binnen een handomdraai op tafel zet. Zoals normaal gesproken de gerechtjes om de zes tot acht weken veranderen, verandert ook het thuisdiner om de paar weken, zodat de gast van de diversiteit kan blijven genieten.

Naast een uitgebreid diner kun je ook comfortfood via de website bestellen. Denk hierbij aan een truffel Foile Gras burger, fijngesneden Pata Negra ham of een kreeften bisque. Ook staat er een groot aanbod aan zelfgebakken macarons op het digitale menu, die je kunt bestellen om af te halen. Daarnaast is er ook ruime keuze aan bijpassende wijnen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Van wijnenthousiast naar een professioneel proever (slot)

In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.

Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.