Aan de Danzigerkade van Amsterdam zit Restaurant Lars verstopt op een verdieping van het Moxy Hotel. Een warm en huiselijk aangekleed fine dining restaurant, waar je – in betere tijden – avondenlang kunt genieten van de seizoensgebonden kaart. Sinds kort kun je deze wisselende gerechtjes ook in huis halen, dankzij Lars Bij U Thuis.
Fine dining restaurant Lars
Toen een verdieping van het toen gloednieuwe Moxy Hotel beschikbaar bleek, zag Lars Scharp, inmiddels mede-eigenaar en chef-kok, zijn kans. Hij wilde al jaren zijn eigen restaurant en dit was het moment, op de perfecte locatie. “Het hotel ligt heerlijk aan het water en we hebben elke avond zicht op de ondergaande zon”, vertelt Lars over de locatie van het restaurant. “Het voelt hier onwijs huiselijk: je moet hier eigenlijk binnen komen en bijna je schoenen uit kunnen doen.”
Niet alleen de aankleding en de locatie van het restaurant zijn sfeervol. De fine dining gerechten die hier normaalgesproken op tafel worden getoverd veranderen uiterlijk om de twee maanden. Hierdoor raak je er eigenlijk nooit uitgekeken. “Wanneer je zit begin je te denken; waarom heb jij nog geen Michelinster”, lacht Lars. Er worden hier dan ook alleen ingrediënten van hoge kwaliteit gebruikt, die veranderen met en aansluiten op de seizoenen.
Lars en Floor

Het restaurant heet dan wel Lars maar de man achter de naam runt het restaurant samen met zijn vrouw, Floor Wiggers. Hij ontmoette Floor toen zij beide werkte in Restaurant de Poel**, de vonk sloeg over en een paar jaren later besloten ze om zelf een restaurant te beginnen. “We wilde allebei heel graag een eigen restaurant”, vertelt Lars. “Het is altijd wel Lars, Lars, Lars, maar ik zou dit niet zonder mijn vrouw kunnen.”
Lars in lockdown

Dat het afgelopen jaar een zware periode is geweest voor restaurant Lars, spreekt natuurlijk voor zich. Lars blikt kort terug op de afgelopen tijd. “In december ging het echt goed dankzij de kerstboxen en afgelopen tijd hadden we leuke Valentijns take away. Maar het blijft gewoon achteruitgaan. Ik had eerst 17 mensen in dienst... Ik heb er nu nog vier”, vertelt Lars pijnlijk. “Het is erg zwaar, maar we proberen er het beste van te maken.”
Lars Bij U Thuis

Sinds de tweede horecasluiting is het restaurant dan ook meer gaan nadenken over de mogelijkheden van take away gerechten en boxen. “Het is lastig om iets waar je heel veel tijd in steekt in de keuken, in een doosje te moeten stoppen”, legt de chef-kok uit. Uiteindelijk zijn ze op het idee gekomen voor afhaalgerechtjes waar je thuis nog de laatste hand aan moet leggen. Een vijfgangenmenu dat je binnen een handomdraai op tafel zet. Zoals normaal gesproken de gerechtjes om de zes tot acht weken veranderen, verandert ook het thuisdiner om de paar weken, zodat de gast van de diversiteit kan blijven genieten.
Naast een uitgebreid diner kun je ook comfortfood via de website bestellen. Denk hierbij aan een truffel Foile Gras burger, fijngesneden Pata Negra ham of een kreeften bisque. Ook staat er een groot aanbod aan zelfgebakken macarons op het digitale menu, die je kunt bestellen om af te halen. Daarnaast is er ook ruime keuze aan bijpassende wijnen.