Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Niet in de vorm van een verhaal maar meer in telegramstijl. Van wat voor restaurant is het, sinds wanneer open, waar, welke sfeer en welke gerechten en/of drankjes moet je zeker doen.
Wat is het

Alexandre Scour werkte jarenlang bij top patissiers en sterrenrestaurants (o.a. bij Joris Bijdendijk) om ruim een jaar geleden Pantopia te starten. Dat werd zo’n succes dat het tijd werd voor een tweede zaak Layers, genoemd naar de laagjes bladerdeeg die de croissant perfect maken.
Waar
In het rustige deel van De Pijp, in de Saenredamstraat bijna op de hoek met de Frans Halsstraat.
Wat eet of drink je

Natuurlijk een croissant, maar die zijn er in vele soorten en maten. Wij kozen de klassieker naturel en de amandelcroissant en die waren super krokant en heel fijn.
Tips
Kom vroeg anders sta je minimaal 10 minuten in de rij. Of juist wat later. Layers is open tot 22 uur en heeft ook hele interessante hartige opties zoals een lobsterroll.
Sfeer

Beetje lab-sfeer net zoals bij de andere zaak Pantopia. Hier alleen veel meer zitruimte om de hoek bij de bar waar een grote (wel beetje ongezellige) restaurantruimte is. Paar tafeltjes voor de deur, maar laat je croissant is zo’n sjiek rood bakje verpakken en loop bij mooi weer een minuut richting de Frans Hals daar staan 4 bankjes waar vaak wel plaats is.
Alle dagen van de week van 9-22 uur
Saenredamstraat 32 (De Pijp)