Simon de Wit: Bij deze nieuwe hotspot in Noord eet je binnenkort een patatje rendang

Simon Kwekkeboom, Raoul da Graca en collectief Hotmamahot slaan de handen ineen voor Simon de WIt, een nieuw eetcafé in Amsterdam-Noord.

24 Mrt 2019 Yasmine Esser

blogger Na jarenlang gewerkt te hebben bij online lifestyle magazines is Yasmine nu Stadscoördinator voor Amsterdam bij de Buik. Een droombaan, want ze is altijd wel te porren voor een etentje, het liefst met een glas wijn erbij.

Simon de Wit: Bij deze nieuwe hotspot in Noord eet je binnenkort een patatje rendang

Amsterdam-Noord kon nog wel een gezellig eetcafe gebruiken vonden ondernemers Simon Kwekkeboom en Raoul da Graca. Ze sloten de handen ineen met de mensen van Hotmamahot - bekend van zaken als de Klaproos en Pompet - en openen eind deze maand Simon de Wit aan het Spreeuwenpark. We spraken Simon krap twee weken voor de opening.

Hotmamahot x Simon de Wit

Simon de Wit is gevestigd aan het Spreeuwenpark, op slechts een paar minuten lopen van de IJplein pont. Noord was een logische locatie, want Simon en Raoul werken samen met Hotmamahot.

Die organisatie heeft al een aantal zaken in Noord: Pizzeria De Klaproos en Pompet, een Frans georiënteerde bar. Verder is Hotmamahot het brein achter de Watergang, een restaurant dat zich in de winter richt op de Noord-Franse keuken en in de zomer op gerechten uit Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië. Eerder opende het collectief al Dum Dum Palace, een tijdelijk restaurant wat inmiddels weer gesloten is.

Van kruidenier naar eetcafé


Voor Simon en Raoul is het hun eerste eigen zaak. Beiden werken al lange tijd in de horeca. Ze leerden elkaar een jaar of tien geleden kennen, toen ze samenwerkten bij café de Kingfisher in de Pijp. Simon: "De afgelopen jaren werkte ik als bedrijfsleider bij Café Cook en de Walvis in Amsterdam west. Een eigen zaak spookte al jaren door mijn hoofd, en van Raoul weet ik ook al jaren van zijn plannen om een eigen horecazaak te beginnen. In november zijn we gaan zitten met z'n allen en nu gaan we bijna open. Het is vrij snel gegaan allemaal.”

Wie overigens denkt dat Simon het restaurant naar zichzelf heeft vernoemd, heeft het mis. De horecazaak is namelijk gevestigd in het pand van Simon de Wit, een kruidenier. "Simon de Wit werd later overgenomen Albert Heijn", vertelt Simon. "Het pand is ontworpen door Berlage en de pui is dan ook echt in de stijl van de Amsterdamse School. Het pand was helemaal casco toen we de sleutel kregen, maar we proberen wel die jaren dertig stijl terug te laten komen. De afgelopen maanden is er flink verbouwd om een volwaardige horecazaak te realiseren. We moeten nog even doorwerken, maar vanaf vrijdag 29 maart gaan we open!"

Patatja rendang


Hotmamahot wordt verantwoordelijk voor de keuken. Liefhebbers van Hotmamahot-klassier patatje rendang zullen daarom sowieso aan hun trekken komen. Verder worden het eetcafé gerechten met een twist. Denk pasta's, taco's en gehaktbalen, maar dan net even anders.

Vanaf 29 maart kunnen gasten bij Simon de Wit terecht voor ontbijt, lunch en diner. Het idee is dat het een eetcafé wordt waar heel Amsterdam Noord en in het speciaal bewoners uit de Vogelbuurt komen eten. Prijzen voor een hoofdgerecht zullen tussen de 15 en 17,50 euro komen te liggen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bij De Watergang staan persoonlijke aandacht en bourgondisch genieten centraal

Begin 2019 is het zover: de opening van restaurant de Watergang. Wij spraken met kersverse eigenaresse Mo Schuttel over de weg hier naartoe.

Er is er een jarig en dat is Brasserie van Baerle

Brasserie van Baerle viert haar 45-jarig jubileum, dus spreken we met eigenaresse Floor van Ede over de brasserie.

Dit zijn de leukste zaken volgens de Buik waar je drie gangen eet voor onder de 40 euro

De Buik zet tien Amsterdamse zaken op een rij waar je drie gangen voor onder de veertig euro kunt bestellen. Soms lukt dat makkelijk, soms is het puzzelen.