Tweede vestiging voor Het Wilde Westen is een feit: "Onze hoofd-pizzabakker is hiervoor terug verhuisd vanuit Australië"

Na een vestiging in Bos en Lommer is er nu een tweede zaak voor het Italiaanse restaurant Het Wilde Westen, aan de Marnixstraat. Het nieuwe restaurant draait om antipasti en pizza.

15 Mrt 2019 Yasmine Esser

blogger Na jarenlang gewerkt te hebben bij online lifestyle magazines is Yasmine nu Stadscoördinator voor Amsterdam bij de Buik. Een droombaan, want ze is altijd wel te porren voor een etentje, het liefst met een glas wijn erbij.

Tweede vestiging voor Het Wilde Westen is een feit: "Onze hoofd-pizzabakker is hiervoor terug verhuisd vanuit Australië"

Het knaagde al langer bij de eigenaren van Het Wilde Westen. Na hun Italiaanse restaurant in Bos en Lommer, wilden ze graag een tweede locatie. Maar er was altijd wel wat. Geen locatie, geen pizzabakker. Gelukkig voor alle pizzaliefhebbers is het nu eindelijk gelukt: een tweede zaak is open gegaan. Wij spraken met eigenaar Roderick Nieuborg over de nieuwe vestiging.

Het Wilde Westen in de Marnixstraat

Vorige week opende de tweede vestiging van Het Wilde Westen. In de nieuwe zaak, aan de Marnixstraat, waar voorheen een waterpijpcafé zat, zijn ze nog wel een beetje aan het testen en hun draai aan het vinden, maar het gaat goed, lezen we op Facebook.


Een paar dagen voor de opening van het restaurant belden we met Roderick Nieuborg van Het Wilde Westen. Roderick richtte eerder al samen met een compagnon Brandstof in de Marnixstraat, Struyck aan de Rozengracht en de THT in de Tohuistuin op. Tijdens het telefoongesprek doet hij nog de laatste inkopen bij een Italiaanse groothandel. "Ik loop hier met Roberto Miccio, onze hoofd-pizzabakker die speciaal is teruggekomen uit Australië."

Goede timing


Het is nu 3,5 jaar geleden dat de eerste vestiging van Het Wilde Westen opende, in de kelder van het voormalige GAK-gebouw aan de A10 in Bos en Lommer in West. Het restaurant serveert daar pizza’s en ander Italiaans eten zoals melanzane, een pittig boerderijkippetje en pasta. Iedere maandag is het 'gierige maandag' en zijn alle pizza's te bestellen voor 9 euro.

De wens voor een tweede restaurant was er al langer, maar tot nu toe was de timing steeds niet goed. "Het ging eigenlijk meteen heel goed, maar we wilden eerst Het Wilde Westen echt goed neerzetten in Bos en Lommer en ons op de eerste zaak focussen. We hadden al wel eens naar dit pand gekeken, maar we zaten nog te veel in de opstartfase", vertelt Roderick.

"De Marnixstraat is natuurlijk een druk punt. En het leuke is dat het een hoekpand is, waardoor we in de zomer ook een groot terras hebben." Roderick Nieuburg

Goede pizzabakker en bedrijfsleider

Twee jaar later kwam het pand in de Marnixstraat opnieuw in de verkoop. Maar dit keer twijfelden de eigenaren vanwege de pizzabakker. "Dit pand is veel kleiner dan onze eerste vestiging, dus hier willen we alleen focussen op antipasti en pizza. Maar dat wilden we wel doen met een steengoede pizzabakker."

Pizzabakker Roberto Miccio was betrokken geweest bij de eerste zaak van Het Wilde Westen, maar was naar Australië verhuisd. Roderick: "We belden hem op en zeiden: 'we kunnen een tweede zaak openen, maar dat willen we met jou doen'. Toen is hij teruggekomen."

Alleen het vinden van een goede bedrijfsleider was nog wel even een dingetje. Maar met de komst van Danny Scheepstra was het team er klaar voor. Je kent hem misschien van zijn tijd bij Bar Spek en Forno.

Antipasti en pizza


Lijkt de tweede vesting van Het Wilde Westen op de eerste? "Onze nieuwe zaak is een stuk kleiner. In Bos en Lommer hebben we honderd plekken, aan de Marnixstraat hebben we plek voor vijftig gasten. Daarom gaan we ons alleen richten op pizza en antipasti", vertelt Roderick.

En lonkt de volgende vestiging alweer? "Altijd", lacht Roderick. "Maar alles staat of valt met of we het organisatorisch kunnen doen. Dus of we een goede pizzabakker hebben, een bedrijfsleider, een goede locatie. Het belangrijkste is dat deze twee zaken goed lopen en dat we daar happy mee zijn. We gaan stapje voor stapje."

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rosso Pizza Bar - pizza met een gerijpte negroni

Rosso Pizza Bar op de Zuidas in Amsterdam: authentieke pizza, huisgemaakte tiramisu en gerijpte negroni in een knusse setting met Italiaanse flair.

De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: juli/vakantie 2025)

Amsterdam horeca update juli 2025: nieuwe hotspots, zomerconcepten, openingen binnen & buiten de ring, plus wat er binnenkort opent.

Uit de Buik Magazine: Interview met Herman den Blijker: 'een erkend foodjunk'

We delen een paar favorieten uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een verhaal over Rotterdamse smaakmaker Herman den Blijker.