Nieuw op de Bosboom Toussaintstraat: Le Forel. Een mooie visbar waar je klassiekers als bisque en fruits de mer maar ook spannende mac ’n cheese au homard kunt eten. De vis komt van de markt en wordt bereid op de houtskoolgrill. We spraken eigenaar Tijn Verstappen over zijn nieuwe zaak in Oud-West. “Door die lockdown was natuurlijk alles dicht, ik had niks te doen. Dan ga je je bezighouden met nieuwe ideeën, ik zat elke dag om 8:00 achter de laptop. Daar is het idee van Le Forel wel geboren.”
 
            
            Forel of truite?
Le Forel is natuurlijk geen correct Frans – dat is truite - maar het is wel een leuke knipoog naar de Frans georiënteerde visbar. “Iedereen die binnenkomt krijgt een lekker broodje met rillette van forel.” Dat doet dan weer eer aan de naam. Ze zijn maar net open en het loopt nu al op goed. "Dat is echt superfijn, er wordt echt enthousiast op gereageerd”, vertelt Tijn. De vishoek is nieuw voor hem maar hier wilde hij al langer wat mee doen. “Vlees levert tegenwoordig discussie op en ook vis gaat recent steeds meer over de tong, maar als je het verantwoord doet dan kan het." De vis komt van vishandelaar Schilder op de Albert Cuyp.
Tijn heeft al meerdere zaken waaronder Oeuf waar er één product centraal staat. “Ik ben wel heel erg van het specialiseren van dingen zodat mensen ook weten waar ze aan toe zijn.” Dit betekent overigens niet dat er alleen vis te krijgen is bij Le Forel, maar dit is wel waar het hier om draait. 

Oesters en mac ’n cheese
Daarnaast is er ook een mooie wijnkaart. “We hebben van alles wat, we hebben een houtskoolgrill staan waar de gamba's en de verse vis op worden bereid. Als je wil komen borrelen kan dat en als je wil komen dineren kan dat ook.” De kaart loopt uiteen van klassiekers tot wat spannendere gerechten. Chef Hessel Blok, die al langere tijd affiniteit met vis heeft, heeft een fijn menu samengesteld. Om mee te beginnen zijn er mooie Fines Claires in combinatie met een Grand Cru (beide zijn oesters, red.) of charcuterie. Er zijn visgerechten als bisque, ceviche en fruits de mer. Er is keuze aan combi-gerechten als mac ’n cheese met kreeft, surf & turf en schelpen met chorizo. Daarbij kan een bijgerecht als frites natuurlijk niet ontbreken, maar mocht je het gezonder willen dan kan dat met een salade of gepofte spruiten. De kers op de taart is misschien wel de bloedsinaasappel merengue, een fondant au chocolat of een selectie kazen. 
Franse allure
Het pand op de Bosboom Toussaintstraat heeft een huiselijke en Franse uitstraling. “Ik zag dat er in Oud-West nog niet echt een leuke zaak was die gericht was op vis, toen ik een zaak zag staan die al een tijdje niet zo goed liep vroeg ik of ik het over kon nemen, en dat is gelukt.” Tijn is optimistisch. "Het voelt bijna surrealistisch dat alles weer open is en je weer mensen over de vloer krijgt. Ik verwacht wel dat het vanaf nu alleen maar beter wordt."