Oeuf: het restaurant waar ei de hoofdrol heeft

Oeuf is een nieuw restaurant in De Pijp. Hier kun je straks genieten van alleen maar gerechten met ei. Wij belden met Tijn Verstappen over zijn nieuwe zaak.

9 Mei 2019 Anna Smitsman

blogger Anna studeert journalistiek in Tilburg. Ze is geboren in Rotterdam en kon door de stage terugkeren naar haar moederschip. Ze houdt erg van lekker eten.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Oeuf

Daniël Stalpertstraat 36, Amsterdam Maaltijd: OntbijtBrunchLunchDiner Stadsdeel: Amsterdam Zuid Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Oeuf: het restaurant waar ei de hoofdrol heeft

Bij Oeuf in de Daniël Stalpertstraat kun je binnenkort terecht voor culinaire hoogstandjes met ei. De nieuwe zaak heeft alleen maar gerechten met ei. Oeuf betekent dan ook ei in het Frans. De nieuwe zaak opent officieel 25 mei de deuren in De Pijp. Wij belden met mede-eigenaar Tijn Verstappen over de plannen voor zijn nieuwe zaak.

Hier kunnen we ze van kennen 


Tijn heeft samen met Géza Weisz en Jeroen van der Linden het eierconcept opgezet. Tijn kunnen we al kennen als mede-eigenaar van de bekende kipzaak Van 't Spit en pizzeria Pazzi. Géza komt je misschien al bekend voor van de televisie. Hij is een Nederlandse acteur en heeft onder andere gespeeld in Alleen Maar Nette Mensen en deed mee met Expeditie Robinson 2013. Met Oeuf begint hij zijn allereerste horeca-avontuur. Jeroen is wel al bekend in het horecawereldje. Hij heeft gewerkt bij Van 't Spit en Republiek Bloemendaal. 

Het ontstaan van de eierzaak in De Pijp 


Het eierconcept dwaalde al voor een langere periode in Tijns gedachten rond. Toch werd pas in oktober 2018 zijn plan concreet. Toen Tijn met zijn vriendin op vakantie was en zij samen door de straten van New York dwaalden, kreeg hij enorm veel energie om aan de slag te gaan met zijn idee. Hij kwam terug in Amsterdam en hij was nog steeds enthousiast over zijn plannen. Toen hij het hoekpandje waar hij altijd op aan azen was in de Daniël Stalpertstraat kon overnemen, vielen alle puzzelstukjes op zijn plek.  

Elk moment van de dag 

Het is de bedoeling dat je straks bij Oeuf kunt ontbijten, lunchen en dineren. "We gaan het zo breed mogelijk trekken", laat Tijn aan ons weten. De zaak gaat om half 9 open en heeft geen eindtijd. "We gaan gewoon draaien tot iedereen er genoeg van heeft en dan gooien we de deuren dicht", aldus Tijn.  

Gerechten 


Je raadt het misschien al, maar wat je van Oeuf kunt verwachten is heel veel ei. Het ingrediënt zit in elk gerecht verweven. Dit betekent echter niet dat de eieren in elk gerecht de hoofdrol spelen. "Het hoeft niet het hoofonderdeel te zijn", laat Tijn aan ons weten. Er komen ei-klassiekers op de kaart zoals de florentine, maar ook zelf ontwikkelde gerechten. "We hebben een paar hele coole gerechten ontwikkeld", laat Tijn enthousiast weten. Een van die gerechten is porcini crème uitgeserveerd met een gietijzeren pannetje, geschaafde truffel en natuurlijk het onmisbare ingrediënt ei. Ook kun je straks genieten van ei-cocktails.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De 2025 favoriete nieuwkomer van de bloggers van de Buik - Veneur

Ook de bloggers van de Buik van Amsterdam hebben hun eigen favoriete nieuwkomer van 2025. De komende weken publiceren we de favoriet van een blogger.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.

De ultieme Kerstlijst van 2025

We hebben bij de Buik van Amsterdam een lijstje gemaakt met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.