Bij Oeuf in de Daniël Stalpertstraat kun je binnenkort terecht voor culinaire hoogstandjes met ei. De nieuwe zaak heeft alleen maar gerechten met ei. Oeuf betekent dan ook ei in het Frans. De nieuwe zaak opent officieel 25 mei de deuren in De Pijp. Wij belden met mede-eigenaar Tijn Verstappen over de plannen voor zijn nieuwe zaak.
Hier kunnen we ze van kennen

Tijn heeft samen met Géza Weisz en Jeroen van der Linden het eierconcept opgezet. Tijn kunnen we al kennen als mede-eigenaar van de bekende kipzaak Van 't Spit en pizzeria Pazzi. Géza komt je misschien al bekend voor van de televisie. Hij is een Nederlandse acteur en heeft onder andere gespeeld in Alleen Maar Nette Mensen en deed mee met Expeditie Robinson 2013. Met Oeuf begint hij zijn allereerste horeca-avontuur. Jeroen is wel al bekend in het horecawereldje. Hij heeft gewerkt bij Van 't Spit en Republiek Bloemendaal.
Het ontstaan van de eierzaak in De Pijp

Het eierconcept dwaalde al voor een langere periode in Tijns gedachten rond. Toch werd pas in oktober 2018 zijn plan concreet. Toen Tijn met zijn vriendin op vakantie was en zij samen door de straten van New York dwaalden, kreeg hij enorm veel energie om aan de slag te gaan met zijn idee. Hij kwam terug in Amsterdam en hij was nog steeds enthousiast over zijn plannen. Toen hij het hoekpandje waar hij altijd op aan azen was in de Daniël Stalpertstraat kon overnemen, vielen alle puzzelstukjes op zijn plek.
Elk moment van de dag
Het is de bedoeling dat je straks bij Oeuf kunt ontbijten, lunchen en dineren. "We gaan het zo breed mogelijk trekken", laat Tijn aan ons weten. De zaak gaat om half 9 open en heeft geen eindtijd. "We gaan gewoon draaien tot iedereen er genoeg van heeft en dan gooien we de deuren dicht", aldus Tijn.
Gerechten

Je raadt het misschien al, maar wat je van Oeuf kunt verwachten is heel veel ei. Het ingrediënt zit in elk gerecht verweven. Dit betekent echter niet dat de eieren in elk gerecht de hoofdrol spelen. "Het hoeft niet het hoofonderdeel te zijn", laat Tijn aan ons weten. Er komen ei-klassiekers op de kaart zoals de florentine, maar ook zelf ontwikkelde gerechten. "We hebben een paar hele coole gerechten ontwikkeld", laat Tijn enthousiast weten. Een van die gerechten is porcini crème uitgeserveerd met een gietijzeren pannetje, geschaafde truffel en natuurlijk het onmisbare ingrediënt ei. Ook kun je straks genieten van ei-cocktails.