Le Forel begon in 2021 in de Bosboom Toussaintstraat als visbar met een Frans tintje. Hier kon je terecht voor klassiekers zoals een Bisque en Fruits de mer. Met de komst van de nieuwe chef Sebastiano Guglielmucci is het menu in een verfijnd jasje gestoken.
Sterrenachtergrond

We nemen plaats in het stijlvolle, gezellige huiskamer restaurant. Los van nog een paar oude gerechten, zoals de klassieke fruits de mer, zien we vooral veel vernieuwing op de menukaart. Sebastiano heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van visgerechten, die heeft hij opgedaan bij niet de minste restaurants, namelijk bij Breda, RIJKS* en De Bokkedoorns** in Overveen.
Klassiekers maar even anders
Bij Le Forel kan je ervoor kiezen om een drie- of vier-gangen-menu te nemen, wij besluiten à la carte gerechten te bestellen. We starten met een heerlijk knapperig brood (zuurdesem uiteraard; hoe kan het ook anders in Amsterdam) met huisgemaakte boter.
Als voorgerecht gaan we voor de coquilles met miso en hazelnoot. De coquilles worden perfect gegaard geserveerd in hun eigen schelp, met daarbij een heerlijke rijke umami saus van miso. De hazelnoot zorgt voor de aardsheid en de crunch in het gerecht.
We trekken de stoute schoenen aan en kiezen een ander voorgerecht zonder vis: foie gras met zwarte knoflook en abrikoos. Een combinatie die we zelf niet eerder hebben gegeten, maar erg goed blijkt te werken.
Perfecte garing op garing

Door naar het hoofdgerecht. De pulpo met XO saus en de dagverse vis spreekt ons aan. De ‘catch of the day’ is vandaag zeeduivel en wordt geserveerd met cantharellen, gezouten citroen, parelgort en gevogelte jus. Ook in dit gerecht is de garing van de vis weer perfect en daardoor krijgt het een lekkere stevige structuur. De gezouten citroen zorgt voor een aangename frisheid en balans tegenover de stevige smaken van combinatie van de gevogelte jus en zeeduivel.
Ook de pulpo valt goed in de smaak. Deze is, hoe kan het ook anders, weer mooi gegaard en lekker mals, wat bij pulpo best een uitdaging kan zijn. De ratatouille die erbij word geserveerd is zo fijn gesneden dat we het in eerste instantie niet herkennen, maar daardoor niet minder lekker.
Gulle chocolademousse
Als dessert nemen we het chefs dessert, clafoutis van rabarber, amandel ijs, amandel crumble en kersenbloesemsiroop. Het is een fris seizoensgerecht en staat lijnrecht tegenover ons tweede dessert; chocolade dessert met passievrucht en gezouten karamel.
Die laatste is lekker romig en een must voor elke chocolade liefhebber, want de porties die hier geserveerd worden zijn niet zuinig.
Het nieuwe menu en chef Sebastiano zorgt wat ons betreft voor een prettige frisse wind en perfecte garing op garing. En alhoewel het menu nu verfijnder is blijft de gezellig ongedwongen sfeer bij Le Forel gelukkig nog steeds hetzelfde.