De nieuwe chef bij Le Forel is de koning van de garing

Le Forel begon in de Bosboom Toussaintstraat als visbar met een Frans tintje. Met de komst van chef Sebastiano Guglielmucci is het menu in een verfijnd jasje gestoken

18 Jul 2023 Emmy Schoenmakers

blogger Emmy woont sinds kort in Amsterdam en heeft het als rasechte Bourgondiër maar druk met het ontdekken van alle hotspots in deze stad. Ze is vaak op de markt te vinden en gebruikt haar vrienden maar al te graag als proefkonijnen voor haar nieuwe recepten. Alhoewel ze koken voor anderen erg leuk vindt, haalt ze stiekem nog meer plezier uit buiten de deur eten.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Le Forel

Bosboom Toussaintstraat 70, Amsterdam Maaltijd: BorrelenDiner Stadsdeel: Amsterdam West Keuken: Frans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

De nieuwe chef bij Le Forel is de koning van de garing

Le Forel begon in 2021 in de Bosboom Toussaintstraat als visbar met een Frans tintje. Hier kon je terecht voor klassiekers zoals een Bisque en Fruits de mer. Met de komst van de nieuwe chef Sebastiano Guglielmucci is het menu in een verfijnd jasje gestoken.

Sterrenachtergrond


We nemen plaats in het stijlvolle, gezellige huiskamer restaurant. Los van nog een paar oude gerechten, zoals de klassieke fruits de mer, zien we vooral veel vernieuwing op de menukaart. Sebastiano heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van visgerechten, die heeft hij opgedaan bij niet de minste restaurants, namelijk bij Breda, RIJKS* en De Bokkedoorns** in Overveen. 

Klassiekers maar even anders

Bij Le Forel kan je ervoor kiezen om een drie- of vier-gangen-menu te nemen, wij besluiten à la carte gerechten te bestellen. We starten met een heerlijk knapperig brood (zuurdesem uiteraard; hoe kan het ook anders in Amsterdam) met huisgemaakte boter. 

Als voorgerecht gaan we voor de coquilles met miso en hazelnoot. De coquilles worden perfect gegaard geserveerd in hun eigen schelp, met daarbij een heerlijke rijke umami saus van miso. De hazelnoot zorgt voor de aardsheid en de crunch in het gerecht. 

We trekken de stoute schoenen aan en kiezen een ander voorgerecht zonder vis: foie gras met zwarte knoflook en abrikoos. Een combinatie die we zelf niet eerder hebben gegeten, maar erg goed blijkt te werken.

Perfecte garing op garing


Door naar het hoofdgerecht. De pulpo met XO saus en de dagverse vis spreekt ons aan. De ‘catch of the day’ is vandaag zeeduivel en wordt geserveerd met cantharellen, gezouten citroen, parelgort en gevogelte jus. Ook in dit gerecht is de garing van de vis weer perfect en daardoor krijgt het een lekkere stevige structuur. De gezouten citroen zorgt voor een aangename frisheid en balans tegenover de stevige smaken van combinatie van de gevogelte jus en zeeduivel. 

Ook de pulpo valt goed in de smaak. Deze is, hoe kan het ook anders, weer mooi gegaard en lekker mals, wat bij pulpo best een uitdaging kan zijn. De ratatouille die erbij word geserveerd is zo fijn gesneden dat we het in eerste instantie niet herkennen, maar daardoor niet minder lekker. 

Gulle chocolademousse

Als dessert nemen we het chefs dessert, clafoutis van rabarber, amandel ijs, amandel crumble en kersenbloesemsiroop. Het is een fris seizoensgerecht en staat lijnrecht tegenover ons tweede dessert; chocolade dessert met passievrucht en gezouten karamel. 

Die laatste is lekker romig en een must voor elke chocolade liefhebber, want de porties die hier geserveerd worden zijn niet zuinig

Het nieuwe menu en chef Sebastiano zorgt wat ons betreft voor een prettige frisse wind en perfecte garing op garing. En alhoewel het menu nu verfijnder is blijft de gezellig ongedwongen sfeer bij Le Forel gelukkig nog steeds hetzelfde.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Rijsttafelen bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal

We weten dat de rijsttafel hier altijd een goed idee is, maar hoe zit het met de andere gerechten? De Buik ging langs bij Ron Blaauw Indonesia in Bloemendaal.

Onze Kerstlijst 2025 voor de vroege vogels

Voor de vroege vogels hebben we wel alvast een lijstje met restaurants die met Kerst zijn geopend, voor als je op zoek bent naar een leuk restaurant.

Nieuw vuur in Het Broeker Huis

Chef Thijs Steur veranderde Het Broeker Huis aan de Leeteinde in een leuk restaurant. Tijd voor de Buik om een kijkje te nemen.