Je merkt het al direct bij binnenkomst aan de Amstelveenseweg: dit is niet een restaurant waar je snel een hapje eet en vertrekt. Dit is een plek om de hele avond te spenderen. De lounge-achtige setting, met een vleugje nachtclub, zorgt voor een perfecte mix van stijl en ontspanning. Recent is alles bij Mr. Sam in een nieuw jasje gestoken van het interieur tot het menu en alle sfeervolle details.
Izakaya op zijn best: kleine gerechten met grootse smaken

Het concept draait om Izakaya, oftewel de Japanse variant van tapas die langzaam qua smaakintensiteit in gangen worden opgebouwd. Het menu staat vol gevarieerde gerechten in verrassende smaken die bedoeld zijn om te delen. Elk gerecht dat wordt geserveerd is een ware smaaksensatie. Van chicken karaage met kimchi mayonaise tot de spicy edamame boontjes, elk hapje is zorgvuldig bereid.
Sam’s signature, de oesters met yuzu-parels, is absoluut een aanrader. Dit type oester, de Irish Mór, is groot, zacht en romig. De notige smaak met het zure van de yuzu is heerlijk. En de Hamachi Tiradito is zeker ook het bestellen waard. Hamachi, beter bekend als Yellowtail Kingfish, is familie van de makreel. Een populair ingrediënt bij de betere restaurants. Dit is een stevige vissoort met een zachte, ronde smaak. Gekweekt in Zeeland en uitermate geschikt voor ceviche. De vis die hier komt in combinatie met een jalapeño en yuzu-ponzudressing zorgt voor een verfrissend, licht gerecht.
Elke hap met zorg bereid

Naarmate de avond vordert komen de smaken nog meer tot leven met verrassende combinaties en de creativiteit van de chef. De Japanese Chicken Gyoza krijgt een lekkere twist door de krokant gebakken kippenhuid over de gyoza. Dat is in combinatie met de soja vinaigrette ontzettend lekker.
Dit smaakt naar meer, en gelukkig is daar al de Ha Kau Ponzu al, een gestoomde tijgergarnaal dumpling. Vrij groot van formaat maar dat doet niet onder aan de smaak. Sowieso mag gezegd worden dat de service bij Mr. Sam goed is. Het eten komt op een fijn, niet al te snel tempo door. Dat in combinatie met een jong enthousiast team, maakt het een feestje om door bediend te worden.
Onze culinaire reis gaat door naar de nigiri’s en maki rolls. Zoals we al eerder hadden ervaren is de Hamachi erg lekker, zo ook in het geval van de nigiri. De Ebi Tempura Maki Roll met geflambeerde zalmbuik is lekker vet en door de gestrooide tempura eroverheen krijg je een knapperige, rijke smaakbeleving. En voor vleesliefhebbers onder ons? Dan is de Nigiri Black Angus met zoete sojasaus een must-try. Zo mals!
Miso met de hoofdletter M

Het vegetarische gerecht met miso-glazed aubergine is fenomenaal, zo lekker dat je het vlees even laat voor wat het is. De krokante buitenkant en zachte binnenkant smelten in je mond, en de yuzu-yoghurt maakt het gerecht helemaal af. Voor wie gek is op lamsvlees biedt de spicy soja-glazed lamsrack een smaakvolle verrassing met ernaast een verfrissende komkommer-sesamsalade.
En als afsluiter kun je jezelf verwennen met een miso crème brûlée, een dessert dat je absoluut niet mag overslaan. De laagjes zorgen voor een heerlijke smaaksensatie met pecannootjes, een vleugje koffieschuim en cacao die het geheel een extra diepte geven. Elk hapje is een klein feestje op je tong en sluit de avond in stijl af.
De tijdloze luxe van Mr. Sam's interieur

Het nieuwe interieur sluit perfect aan bij de sfeervolle ambiance. Denk aan donkere materialen, fluweelzachte stoffen en subtiele goudtinten die het geheel een warme, aardse uitstraling geven. De vernieuwde setting heeft een moderne, luxe uitstraling waar je lekker in kunt wegzakken. De barkrukken zitten heerlijk (belangrijk criterium), waardoor je comfortabel kunt genieten van een avondje uit met overzicht op de hele zaak. Hier wil je wel de hele avond blijven zitten!
Het lijkt haast alsof het interieur je uitnodigt om net dat beetje langer te blijven hangen. Dat is maar goed ook want het restaurant blijft tot laat open, en in het weekend gaat de muziek door tot 01.00 uur. Op vrijdag en zaterdag draait er een DJ, waardoor je niet eens meer de deur uit hoeft voor een volgend feestje. Mr. Sam, genoemd naar de eigenaar en chef Sam Yeh, heeft het allemaal in huis.