- Maaltijd
- Diner
- Stadsdeel
- Amsterdam Oost
- Keuken
- Nederlands, Internationaal
- Soort zaak
- Restaurant
- Maaltijd extra
- Eigen oogst/kweek
- Prijsniveau
- Wat duurder
Het stijlvol, maar zeker ook warm, ingerichtte historische volkskoffiehuis van het handelsentrepot huisvest Foer. Waar het zelf ‘foerageren’ en dus vinden van voedsel hoog in het vaandel staat bij chefkok Steven Broere en Maitre Juriaan van der Maarel. Hier kies je een flora of fauna menu en bij de juiste temperatuur worden die op het terras geserveerd.
Bij Foer staat handpicked voorop. Zowel in de wijnkaart, die een beetje doet denken aan de mooie (en betaalbare) selectie van het begin van Rijsel, als in het eten. Overigens heeft Foer voor de liefhebber een heel fraai eigen sappen arrangement. Tijdens het diner van chef Steven Broere (ex Kadeau** Kopenhagen en Rijsel) zie je regelmatig de keukenstaf even op een kleine pluktrip gaan richting de bloemen en kruidentuin.
Hier eet je zeer verzorgde gerechten in een flora en fauna menu variant. Waarbij eigen bewerkingen van wecken tot fermenteren voorop staan. De lange houtskoolgrill zorgt voor de finishing touch. Als je een liefhebber bent, kies dan voor een plekje aan de langen (eet)bar en open keuken om de artiesten van Foer te bewonderen.
Vanavond zit de Buik aan de keukentoog van restaurant Foer op Zeeburg. Alweer vijf jaar wordt hier op hoog niveau ‘green-forward’ gekookt.
Geniet van de volgende voordelen: