Amsterdam is weer helemaal open en de nieuwe zaken worden weer aangekondigd. Het valt de Buik op dat champagne, (natuur) wijnen en ‘bruin-café als restaurant’ en ‘eten aan de bar’ concepten (restobars) een steeds grotere rol spelen. Deze zaken zijn of gaan de komende maand open.
Bar du Champagne

L’Atelier de Champagne heeft de winkel van de Nes verhuisd en opent in het souterrain van een mooi historisch pand op het Rokin gelijk een eigen Champagnebar, met veel betaalbare bubbels per glas, lekkere gerechtjes en een dj-set. En vind je de champagne lekker dan kun je direct in de winkel de fles kopen of een fles kopen en tegen een klein extra bedrag in de bar opdrinken. Opening medio maart
Rokin 91A
Restaurant Bois
Corona bracht een einde aan het avontuur van Restaurant Europa in Het Hem. Maar er komt een nieuw eigentijds maar klassiek restaurant in de oude munitiefabriek in Zaandam. Bij Restaurant Bois zal het er puur maar ruig aan toe gaan, met oude technieken (het hout uit de naam van het restaurant, maar ook traditionele preserveringsmethoden). De mannen achter het team van Entrepot zetten in op een 12-gangen-menu dat geheel vegetarisch is.
Warmperserij 3, Zaandam
Brouwerij de Engel
In het pand van Bazar midden op de Albert Cuypmarkt opent ergens in maart ‘Brouwerij de Engel’, een duurzame bierbrouwerij met een winkel, (cocktail)bar en restaurant op een Zuid- Franse/Baskische leest.
Albert Cupystraat 182
Wils Bakery Cafe

Joris Bijdendijk opende op de begane grond aan de achterzijde van Wils een bakkerij plus restaurant voor ontbijt, lunch en vroeg diner met een hele leuke menukaart zoals de herintroductie van het ‘twaalf uurtje’ met een soep van Joris, slaatje en broodje frituur en een heel betaalbare dinerkaart met ‘klassiekers’ als een slavink van konijn. Je kunt hier ook gewoon binnenlopen om een van de heerlijke broden te kopen. Let op heerlijk terras aan de verkeersluwe achterzijde direct tegen het Olympisch Stadion.
Daalder Atelier

Na verhuizing van restaurant Daalder* naar Het Sieraad in West heeft de ‘oude’ Daalder een complete make-over gekregen. De ‘eetcafe plus’ experience is verruild voor een luxe styling met linnen en zilver. vrijdag t/m zondag ook lunch en je kunt ook gewoon aan de bar aanschuiven voor een gerechtje en een glaasje wijn.
Oishii Bun

Tijdelijke pop-up van chefkok Marc Rewinkel in de Nieuwe Kerkstraat met ufo-vormige volledig afgesloten buns met heerlijke vullingen. Van The Bollywood (met brinjal curry en jackfruit) tot The Oishii Classic (burger met sesam, wasabi en gepekelde sumonono). Open van dinsdag tot en met zaterdag, van 11-22 uur.
Nieuwe Kerkstraat 22
Café Beurre

Kim Jongbloed (ex de Wijnwinkel) is een wijn- en boterliefhebber en komt bovendien uit de familie van Balthazar’s Keuken. Vanaf de tweede week maart geopend met een kaart vol lekkere gerechten zonder vlees of vis gemaakt door Tante Karin (Cuisine Carine). Lees het hele verhaal hier.
Van Limburg Stirumstraat 115
Bistro de la Mer
De Juwelier van het team achter Restaurant 212** krijgt een zusje: Bistro de la Mer, zo’n beetje naast de Juwelier, in de Utrechtsestraat. De bistro krijgt dezelfde jaren ’20 look & feel als de Juwelier. Je eet hier aan de keukenbar (212 gevoel) alles wat vis is. Opening maart.
Utrechtsestraat 57
Hidden
Er wordt druk gewerkt aan een nieuw restaurant, op de begane grond van het Olympisch Stadion, onder (en toegang via) Mama Kelly. Hidden wordt de naam van het nieuwe finedining restaurant met chefkok Marcel Heintzerberger (ex Beyerick) in de keuken. Lukt het ze om in maart al open te gaan?
Olympisch Stadion 35
Bar Mick wordt ?
Het leuke Bar Mick annex koffieadres, buurtrestaurant en fijn terras aan de Spaarndammerstraat verandert van eigenaar. Marijke Hoek heeft haar onderneming verkocht aan de mannen van 3WO onder meer verantwoordelijk voor De Biertuin, Bukowski en Arie op de Hoek. Hier openen ze een nieuw Café, we houden jullie op de hoogte.
Spaarnammerstraat 53H
Spaghetteria Caffè

Deze eerste lunchzaak van Spaghetteria in West heeft naast cornetto’s (Italiaanse zoete gevulde croissants) ook Italiaanse koffie, Italiaans belegde zuurdesem ciabatta’s en delicatessen. Het caffè heeft een fijn zonnig terras met zo’n twintig plekken.
Jan Pieter Heijestr 131
The Champagne Room

Tijdelijke champagnebar op de begane grond in Grand Café Krasnapolsky. Tot eind april elke dag vanaf 10 uur, champagne vanaf €9,50 per glas en zelfs Dom Pérignon per glas, bijpassende oogverblindende gerechtjes van buurman The White Room*.
Dam 9
Soju Bar Amsterdam

De trendy Koreaanse kip-zaak uit Rotterdam opent binnenkort een vestiging in Amsterdam. Met naast de kip natuurlijk ook ander Koreaans lekkers op de kaart zoals bibimbap, kimbab en mandu.
Ferdinand Bolstraat 13
Ladybird
En nog meer kip. Maar niet Koreaan maar de New York Southern style chicken van chefkoks Tony Joseph en Noah Tucker (ex Boulud en Jean-George NYC). Een slow-fast food concept waar de gefrituurde kip wordt gecombineerd met verschillende soorten kaviaar. Wij kunnen niet wachten…..
Haarlemmermeerstraat 158
Nieuwe markten
Hermitage
Vanaf 5 maart (daarna elke zaterdag van 9.30 - 16.30 uur) een kleine markt met de beste lokale aanbieders van Amsterdam. Zoals olijven van Olives & More, brood van Fort Negen, vis van De Viskot, zuivel van Moma, pickles van Thull’s en groente en fruit van de Antoniushoeve.
Hermitage, ingang aan de Amstel.
Noordoogst
Buitenmarkt op Noordoogst met duurzame producten van Noordoogst- en lokale ondernemers. Vanaf 5 Maart van 11-15 uur en daarna elke 1e en 3e zaterdag van de maand.
Noordoogst Stadslandbouw
Meteorenweg 272 (Noord)