Arturo Dalhuisen die eerder The White Room naar een ster kookte is weer terug in Amsterdam. Tot en met 30 september neemt hij de keuken van Gossler & Florin aan de Lindengracht over. De Buik mocht voorproeven en werd weer heel blij van Arturo’s gerechten.
Weer terug in 020

Na het plotselinge vertrek bij Voltaire* in Leersum was het even stil rond chefkok Arturo Dalhuisen, die we goed kennen. Hij was degene die The White Room voor het eerst naar het sterrenniveau kookte. Maar gelukkig Arturo is weer terug in 020. Eigenaar Frans van Dam van Gossler & Florin kon hem overtuigen om een maandje, en misschien wel langer, de leiding over de keuken van Gossler op zich te nemen. Voor een select groepje pers kookte Arturo vorige week zijn menu voor de pop-up tot het einde van deze maand in het restaurant aan de Lindengracht.
Elegantie en volle smaken

Arturo, opgeleid bij driesterrenchef Jacob Jan Boerma van de Leest in Vaassen (inmiddels gesloten), is het koken niet verleerd zo merkten we. De amuses waren heerlijke smaakknallers waarbij de macaron met tonijn het beste in onze smaak, viel zeker in combinatie met een fijne droge petnat gemaakt van chardonnay in de Chablis.
Onze twee favorieten van het uitgebalanceerde 5-gangen diner waren het eerste gerecht van gemarineerde tomaten met een courgettebloem, gevuld met krab met de kenmerkende zuurbalans van Jacob Jan’s keuken. Het derde gerecht vonden we de bom. Het hoofdingrediënt was een licht gepekelde en perfect gebakken stukje heilbot met daarop een mabre van paling, geflankeerd door komkommer, boksoy en een luchtig geklopte romige remoulade. Geweldig.
Tot eind september
Wil je zelf de smaken van Arturo proeven? Hij kookt zijn 5-gangen diner van dinsdag tot en met zaterdag en op vrijdag en zaterdag een 4-gangen lunch tot het einde van de maand. Zeer de moeite waard. We kunnen nog wel verklappen dat je in de andere gangen ook nog coquilles, foie gras en duif aantreft. Er is een volledig vegetarisch menu beschikbaar. Dus sla toe.