Cantina Caliente op de Roetersstraat brengt de warmte van Zuid-Amerika naar Amsterdam. Wat ooit begon als foodtruck op Rollende Keukens, is uitgegroeid tot een restaurant, waar je – nu zittend – kunt genieten van authentieke Zuid-Amerikaanse gerechten en huisgemaakte cocktails. De Buik ging op ontdekkingstocht voor een culinaire reis door het continent.
Een warm welkom op een regenachtige avond

Na een fietstocht door de regen konden wij wel wat Zuid-Amerikaanse warmte gebruiken. Met natte jassen en koude handen stapten we binnen bij Cantina Caliente. Maar eenmaal binnen vergaten we de kou meteen.
Gezellig druk, Mexicaanse muziek op de achtergrond en een bar waar de cocktails vakkundig werden geshaket. Er hangt een levendige, maar ontspannen sfeer. Perfect voor een avond shared dining met vrienden.
Met het Tasting Menu proef je de authentieke smaken van Zuid-Amerika

De menukaart van Cantina Caliente biedt een breed scala aan klassieke gerechten uit de Zuid-Amerikaanse keuken. Voor mensen zoals wij, die het lastig vinden om te kiezen uit al dat lekkers, raadde de chef het Tasting Menu aan.
Een perfecte manier om de veelzijdigheid van de verschillende keukens van Zuid-Amerika te ontdekken. Want die verschillen nogal.
Alle klassiekers passeren de revue

Wat wij leuk vinden, is dat ze bij Cantina Caliente niet proberen om gekke twists te geven aan de klassiekers. Ze maken de gerechten zoals je ze in Zuid-Amerika krijgt – en dat doen ze uitstekend. De Peruaanse ceviche wordt geserveerd met gepofte maïs, zoete aardappel en dun gesneden rode ui.
De rauwe vis is perfect gegaard in huisgemaakte leche de tigre. We proefden verschillende Mexicaanse taco’s, waarvan de taco met slow cooked beef onze absolute favoriet was. Het vlees was boterzacht van smaak, en de combinatie met een intense jus maakte het af.
De taco met pork belly was naar onze smaak iets te vet en overheersend pittig. We sloten onze culinaire reis af met Colombiaanse arepas met pulled beef. De zachte, licht zoete smaak van het maisbroodje paste perfect bij het malse vlees.
Fijne (virgin) cocktails

Zuid-Amerika staat natuurlijk ook bekend om haar heerlijke cocktails. Dat hebben ze bij Cantina Caliente goed begrepen. Wij gingen voor de klassiekers paloma en margarita, die beide precies goed in balans waren. Niet te zuur, niet te sterk, precies zoals het hoort.
En ook als je geen alcohol drinkt, kom je hier niets tekort: de virgin pisco sour deed zeker niet onder voor de variant mét alcohol. De schuimlaag van eiwit was perfect luchtig en vol van smaak – daar kunnen ze in Zuid-Amerika nog een puntje aan zuigen.
Passie voor de Zuid-Amerikaanse keuken

Wat Cantina Caliente bijzonder maakt, is de gedeelde passie voor de Zuid-Amerikaanse keuken. Geïnspireerd door een reis door het continent, besloot de Nederlandse chef om deze smaken naar Nederland te brengen. Zo werd Cantina Caliente geboren.
En die passie is voelbaar. Niet alleen in de huisgemaakte gerechten, maar ook in het levendige interieur en de sfeervolle muziek. Voor een avondje Zuid-Amerikaanse warmte in een ongedwongen sfeer is Caliente zeker een aanrader!