Selva voor een wereldreis op grote hoogte

Ontdek Latijns-Amerikaanse smaken bij Selva, het kleurrijke rooftoprestaurant op grote hoogte in nhow Amsterdam RAI.

17 Jun 2025 Quirine ter Poorten

blogger Quirine heeft een abonnement op de horeca en als tafelen een topsport zou zijn, dan speelt ze mee op het hoogste niveau.

Selva voor een wereldreis op grote hoogte

Zin in een tropisch avontuur zonder jetlag? Dan is Selva de perfecte bestemming. Op de 24e verdieping van het nhow Amsterdam RAI hotel ontvouwt zich een wereld vol kleur, geur en smaak, geïnspireerd op diverse landen uit Midden- en Zuid-Amerika. Hier eet je niet alleen – je gaat ook op reis.

Tropische verrassingen

Bij binnenkomst voelt Selva meteen als een warme omhelzing. De sfeer is kosmopolitisch maar toegankelijk, een samensmelting van toeristen en Amsterdammers die elkaar vinden in hun liefde voor goed eten. De akoestiek is fijn, het geroezemoes gezellig en de ruimte bruist van levendige gesprekken.

De inrichting, ontworpen door het Spaanse El Equipo Creativo, is een ode aan de natuur. Rijke kleuren, tropische texturen en speelse elementen die verwijzen naar flora en fauna van het grootste regenwoud op aarde. 

Niet voor niets werd Selva in 2024 bekroond tot Best New Rooftop van Nederland. En terecht: met uitzicht over heel Amsterdam is het de ultieme plek om even alles los te laten.

Een feest van smaken

De keuken van Selva is Latijns-Amerikaans met een twist, en die twist is heerlijk en sophisticated. Denk: de finesse van de Franse haute cuisine, maar dan met de passie van Midden- en Zuid-Amerika. Bovendien maakt de keuken steeds meer ruimte voor vegetarische gerechten, iets wat je zelden ziet in deze traditioneel vleesgerichte keukens.

We starten met Pan de Bono, een Colombiaans cassavebrood gevuld met mozzarella en geserveerd met guave boter. Zoet, hartig, chewy. De ceviche uit Peru is dan weer fris en licht pittig: malse vis in tigre de leche, met krokante maïs en verse kruiden. 

Ook de guacamole uit Mexico, die ze aan tafel komen bereiden, is romig en rijk van smaak. En de TexMex brisket? Die valt zó uit elkaar, sappig en vol rook tonen. Het is comfort food op hoger niveau.

Vis of vlees, beiden om van te dromen

Als hoofdgerecht krijgen we de Roasted Dorade uit de Cariben, geserveerd met een saus van spinazie en koriander. De sides hierbij zijn geroosterde bakbanaan met een hint van salted caramel en een goed gekruide rijst met krokante maïs. 

De balans tussen hartig en zoet – kenmerkend voor Zuid-Amerikaanse smaken – komt hier perfect samen. De cassave friet met zwarte knoflookmayonaise maakt het helemaal af: ziltig en crunchy

Voor de vleesliefhebbers is de Braziliaanse Picanha Rodizio een aanrader. Perfect gegrild en gegaard, geserveerd met geroosterde ananas en chimichurri. Daarbij een aardappelgerecht uit Peru, genaamd Papa a la Huancaína, begeleid door een rijke kaassaus en salsa huancaína. Een streetfood klassieker in een elegant jasje, ook wel vergeleken met ons broodje kaas. De Verdes al Grill met salsa verde en belugalinzen geven het geheel frisheid en bite.

Zoet met een verhaal

Het dessert menu is al even bijzonder. De Selva on Fire brengt tradities uit de hele regio samen: een brownie van pure cacaobonen, huisgemaakte merengue, dulce de leche en ijs van kokos en houtskool. Elk element vertelt een verhaal, elke hap is pure verwennerij.

Liever iets lichters? Kies dan voor Physalis and strawberry pie om je smaakpalet even helemaal te cleansen. Het is een verfrissende mix van aardbei, physalis, physalis room en een vanille crumble. De perfecte afsluiter van deze smaakvolle reis.

Warm welkom en wereldse ervaringen

De bediening bij Selva is jong, enthousiast en internationaal. Het team straalt echt plezier uit. De diversiteit van het personeel weerspiegelt het karakter van het restaurant: open, kleurrijk en verbonden met de wereld. Selva is meer dan een restaurant, het is een plek waar smaken, mensen en culturen samenkomen op grote hoogte. 

Je voelt het in de sfeer, je proeft het op je bord, je ziet het in de ogen van iedereen die hier werkt en geniet. Dus, voor wie droomt van Latijn-Amerika maar vanavond gewoon in Amsterdam wil eten? Dit is je kans; ga naar Selva.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Jollof Club organiseert een tijdelijk feestje voor je zintuigen bij Lotti’s

Proef West-Afrikaanse smaken bij de Jollof Club in Lotti’s, Hoxton Hotel Amsterdam – verfijnde jollof en meer, tot half september beschikbaar.

7 x lekker eten en genieten van SAIL 2025

7x lekker eten & top uitzicht tijdens SAIL 2025: van fine dining tot relaxte terrassen met zicht op tallships. Ontdek hier de beste plekken!

Speakeasy? Ventuno gaat voor luid

Ventuno skybar in Amsterdam: luxe cocktails, spectaculair uitzicht en theatrale presentaties op de 21e verdieping van Ruby Emma Hotel.