Krusta is ontstaan vanuit het idee om lekker en goed eten toegankelijk te maken voor iedereen met een mix van Italiaanse en Griekse gerechten. Het moet vooral een plek zijn waar bewoners van de Rivierenbuurt en Amsterdammers aanschuiven voor een goed glas wijn, pizza en pasta en desserts die je absoluut niet mag overslaan.
Een plekje aan de bar

Als we binnenkomen bij Krusta worden we vriendelijk begroet door Sotiris, de jonge eigenaar van Krusta. Het is een druilerige en gure dinsdagavond, maar binnen vergeet je dit meteen. Het restaurant is ontworpen en ingericht door een Grieks interieurbureau, dat in de styling rekening heeft gehouden met het feit dat je hier kunt eten, maar ook ‘s avonds kunt langskomen voor een cocktail of wijntje. Een modern restaurant met een clubgevoel.
Je komt binnen via een schuifdeur, iets dat je niet vaak ziet bij horeca. Dit lijkt aanvankelijk een beetje gek, maar als we eenmaal zitten snappen we het: de kou blijft hierdoor veel beter buiten. We zitten aan de bar en hebben goed uitzicht over de keuken waar de pizzaoven al flink staat te loeien. Hier krijg je trek van!
Binnen een mum van tijd staat er een warme focaccia op de bar: zelfgebakken brood dat nog even kort wordt afgebakken in de pizzaoven voor die extra krokante bite. Deze wordt geserveerd met olijfolie en balsamicoazijn. De portie had wat ons betreft wat royaler gekund, maar aan de andere kant moeten we ook wat ruimte overlaten voor al het lekkers dat nog gaat komen.
Verrassende smaakcombinaties

Er staan vier voorgerechten op de kaart, waar we er drie van kiezen. We starten met de bruschetta met ‘greek style’ aubergine; twee dunne sneetjes krokant brood met daarbovenop heel fijn gesneden en gebakken aubergine. Het ziet eruit als tapenade, maar je proeft onmiskenbaar de smaak van aubergine. Heel smaakvol.
Daarnaast kiezen we de pompoen-burrata, een feestelijke combinatie van geroosterde cherrytomaatjes, pompoen, balsamicoazijn en een bol burrata. Superzachte burrata die wegsmelt in je mond. De groene salade smaakt ook al zo verrassend goed. De combinatie van appel, gekarameliseerde amandelen en groene salade is een goede en frisse tegenhanger van de andere voorgerechten. Dit belooft veel goeds voor de pasta en pizza.
Overzichtelijke kaart

Om straks ook nog plek te hebben voor het dessert delen we een pasta en een pizza. Je kunt kiezen uit vier verschillende pasta’s en vijf pizza’s. Zo’n overzichtelijke kaart bespaart een hoop keuzestress. We kiezen voor de pizza picante, maar laten het vlees achterwege. Bij de pasta’s gaan we voor de pasta Arrabiata.
All time favorite, mits goed uitgevoerd, wat in dit geval zeker het geval is. De Rigatoni pasta is al dente gekookt en mengt perfect met de volle romige tomatensaus. Hier kunnen we spreken van een goed huwelijk tussen de pasta en de saus. De pizza is krokant en de korst is rijkelijk belegd met sesamzaadjes voor die extra crunch.
Uiteraard slaan we het dessert niet over. Bij Krusta vind je verschillende klassiekers uit Italië en Griekenland op de kaart, zoals tiramisu, baklava en Tsoureki, een grieks paasbrood. Wij kiezen tiramisu om dat Italiaanse gevoel nog even vast te houden. Tip: het zijn flinke porties, dus delen is zeker een optie. Zo houd je nog een plekje over voor bijvoorbeeld een huisgemaakte scroppino of een Espresso Martini. En óók die smaken precies zoals je zou willen.
Of je nu zin hebt in een uitgebreide lunch met een goed glas wijn, een snelle pizza op een doordeweekse avond of je weekend wilt inluiden met een cocktail: Krusta has it all.