Samenwerken in de horeca schept een band, wat vaak leidt tot vriendschap, en soms zelfs tot samen ondernemen. Roos, Ivy en Allon ontmoetten elkaar bij Pesca en openden onlangs samen Roux, een charmant restaurant aan de Westerstraat.
Samenwerken in de horeca schept een band, wat vaak leidt tot vriendschap, en soms zelfs tot samen ondernemen. Roos, Ivy en Allon ontmoetten elkaar bij Pesca en openden onlangs samen Roux, een charmant restaurant aan de Westerstraat.
Naast een aardige snackkaart met onder andere oesters en charcuterie, is de menukaart lekker overzichtelijk: je kunt kiezen uit drie voor-, tussen- en nagerechten. De wijnkaart daarentegen is een stuk uitgebreider, alleen al de champagne beslaat een hele pagina.
Wij merken direct dat het personeel hier verstand van zaken heeft, dus we laten ons graag adviseren. We starten met een mooi glas champagne van Marie Demets - een blanc de noir - die met de Ierse Mór oesters, een goed begin van de avond is.
Het voorgerecht is niets minder dan een knaller; twee dikke langoustines met een flinterdun plakje lardo, geserveerd met een schuim van paling. De Riesling van P.J. Kühn snijdt perfect door de vette smaken heen en we eten extra langzaam om van ieder hapje optimaal te kunnen genieten.
Chef Evy Marteijn deed ervaring op bij Sergio Herman en dat is te proeven in het tussengerecht van kabeljauw met een crème van bloemkool, een saus met een Aziatische touch van kokos en pinda, geserveerd met kalfsmerg. De kabeljauw is tot in perfectie gegaard en alle smaken complementeren elkaar, erg knap gedaan.
Allon schenkt er een Viognier van Yves Cuilleron bij, die met veel rijp fruit goed opbokst tegen de smaakbom van het gerecht.
Als wij beurre blanc op een menukaart zien staan, is de keuze eigenlijk al een uitgemaakte zaak. Bij Roux serveren ze de gerookte variant, met een stuk gebakken tarbot, wat geblakerde prei en een dotje Noordzeekrab. Ook deze vis is weer perfect gegaard. Hetzelfde geldt voor de entrecote met bearnaisesaus, dit blijft een onweerstaanbare combinatie.
De friet die we er los bij bestellen is ook erg goed: krokant, met heerlijke zure, zelfgemaakte mayonaise. Met de krachtige Bordeaux van Chateau Grand Village erbij zijn we helemaal blij.
We sluiten af met een dessert van aardbei- en rozenmeringue met karnemelkijs en rabarber. Daarnaast kunnen we het niet laten om nog wat kaasjes van de Kaaskamer te bestellen. En vooruit, nog een klein glaasje dessertwijn erbij.
Bij Roux kun je terecht voor een avondvullend diner, maar ook voor een goed glas wijn met een snack aan de bar ben je hier aan het juiste adres. Waar je ook voor gaat, de ambiance en kwaliteit maken dat je hier altijd met een grote glimlach de deur uitgaat.
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Anatolische chef Maksut Aşkar.
De Buik nam plaats aan tafel tijdens de try-out avond van chef Ron Blaauws take-over bij Soulkitchen van 27 oktober t/m 16 november aan de Amstelstraat.
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de Siciliaanse eigenaresse en chef van Nona in Den Haag.
Geniet van de volgende voordelen: