Brasserie Bramble opent haar deuren in het Museumkwartier

De Buik van Amsterdam ging op bezoek bij Brasserie Bramble. Sinds juli 2023 trekt de mediterrane brasserie de aandacht, vlakbij het Concertgebouw.

6 Sep 2023 Lisa Dalmulder

blogger Lisa zit al elke dag midden in haar passie. Na haar studie aan de Hogere Hotelschool van Maastricht belandde ze als consultant bij een Communicatie & PR bureau voor wijnen en hospitality. En nu schrijft ze ook voor de Buik.

Brasserie Bramble opent haar deuren in het Museumkwartier

Op slechts een steenworp afstand van het Concertgebouw, vind je heel recent Brasserie Bramble in het oude pand van De Bark. Met een uitnodigende prachtige bloemenboog aan de buitenkant van het restaurant die direct je aandacht trekt. Eenmaal in het restaurant ervaar je een warme sfeervolle ambiance, perfect voor een diner met vrienden of familie.

​Een mediterrane ervaring


De Buik werd verrast met een heerlijke 5-gangen lunch samengesteld door de Turkse chef Orhan Demir en zijn Spaanse sous-chef Sergi Tellez. Elke gang kregen we verassende gerechten uit de verschillende keukens rondom de Middellandse Zee. Van Libanon tot Griekenland, Spanje en Italië. Ook de sfeer van het restaurant is die van het zonnige zuiden, om te beginnen al met de bloemenboog bij de ingang en het terras, maar ook binnen met azuurblauwe wanden en stijlvol linnen op de tafels.

​Van labneh tot risotto


Zo aten we zeebaars met asperges en tomaat geïnspireerd op de Franse keuken, daarna volgde de garnalen saganaki, met een soort pittige tomatensaus en feta uit de Griekse keuken. Afgesloten met een Italiaanse romige risotto met bospaddenstoelen en groene asperges en een Spaanse tarte de queso, een soort cheesecake, als dessert. Onze absolute favoriet was het tussengerecht van tomatentartaar met een twist van wat gerookte Libanese labneh. Mooi contrast van smaken en tegelijk heel verfrissend. De wijnkaart is mooi in lijn met het menu, we dronken wijnen uit zowel Spanje als Italië en kregen we een ‘shotje’ Griekse likeur bij de cheesecake geschonken. Deze likeur, genaamd Skinos, is afkomstig uit het hars van de Mastiha boom en had een beetje de smaak van dennenboom en paste verrassend genoeg perfect bij het dessert. Het zoetje in de cheesecake verzachtte de alcohol in de likeur waardoor je enkel de fruitige tonen en de rijping op hout proeft.

​Iets meer de puntjes op de i


Hier en daar kan aan de service bij Bramble nog gewerkt worden. Je merkte dat het team nog niet volledig op elkaar in gespeeld was en dat het hier en daar een beetje chaotisch verliep. Zo werd het tweede voorgerecht al ingezet terwijl er nog niet uitgeruimd was en werden de wijnen pas ingeschonken op het moment dat de gerechten al uitgeserveerd waren. Hier is dus nog wel ruimte voor verbetering, maar zeker geen reden om het deze brasserie niet uit te testen!

​Concertdiner


Ook goed om te weten: zoals vele restaurants rondom het Concertgebouw kan Bramble ervoor zorgen dat er rekening wordt gehouden met gasten die op tijd bij een voorstelling moeten zijn. Perfect als je maar een korte tijd hebt om te dineren!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
11 x de lekkerste frietzaken van Amsterdam

De discussie of het nou friet is of patat hebben we maar even naast ons neergelegd, dit zijn simpelweg de 11 lekkerste frietzaken in Amsterdam.

Hoe Fitz’s Bar en VanOost de old fashioned nieuw leven inblazen

Wij spreken met chef Floris van Straalen en bartender Nick Vrielink over de old fashioned.

Een avond vol eatertainment bij Supper

De Buik ging een avond langs bij Supper Restaurant & Club aan de Singel, voor de dinner show vol entertainment en verrassingen.