Ja, het is zover! De deuren van Bunk zijn geopend. In de oude St. Ritakerk huizen nu een hotel en een restaurant. Op deze unieke plek in Amsterdam Noord eet je gerechten uit alle windstreken omgeven door een bijzondere en elegante inrichting. De Buik was nieuwsgierig en ging dus voor het eten de kerk in.
Paarse dino bij Bunk

Het feest start direct bij binnenkomst, daar loop je tegen het niet te missen groot paars beeld van een dinosaurus: meteen een fijn contrast met de statige uitstraling van de kerk. Dat was nog maar het begin, de hele kerk hangt vol met bijzondere decoraties en schilderijen met afbeeldingen van dieren en kleurrijke bloemen. Het is allemaal onderlinge goed afgestemd, niets voelt misplaatst, het geeft de kerk een speelse, elegante en ontspannen sfeer.
Eten in het (kerk)bankje

Bunk is een hotel meets hostel met een eigen restaurant waar het vol zit met gasten van ver én uit de buurt. In het restaurantdeel van de kerk kun je met groepen tot zo’n 14 man lekker aanschuiven. Er is natuurlijk een bar waar je ook kunt eten maar er zijn ook rustige plekken, aan de zijkant waar je met maximaal 4 personen kunt eten in de (kerk)bankjes die rug aan rug staan, met een fijn overzicht over de hele ruimte. Er zijn voldoende plekken om je laptop op te laden en we zien dan ook her en der mensen druk aan het werk of gewoon lekker aan het eten.
Flexitarisch de hele wereld op tafel

Bunk voert een wereldkeuken van sushi tot tajine, rendang of taco’s. En heb je dan nog niet genoeg van de wereld gegeten kun je altijd nog afsluiten met een Weense sachertorte of het grappige Snickers dessert. De basis bij Bunk is vegetarisch, maar heb je zin in een stukje vlees of vis dan kan dat tegen een kleine meerprijs voor de toevoeging. Lekker flexitarisch, daar houden we van. Wij kozen voor een culinair tripje van de USA naar Indonesië en weer terug. De tex-mex taco, afkomstig uit de Texaanse versie van de Mexicaanse keuken, komt met een, misschien een beetje voorspelbare, mix van pittige Cajun steak, avocado, crème van cheddar, babymais en groene salsa. Niks mis mee, maar iets spannender mag zeker. Het uitstapje naar Indonesië komt in de vorm van een fijne pittige rendang met atjar van bloemkool en geserveerd met een rijsttrio van rijstcake, crème van rijst en gepofte rijst. Leuk daar worden we blij van. Op advies van de bediening drinken we een Spaanse sidra – cider dus – halfdroog uit Galicië. We sluiten af met het onweerstaanbare Snickers dessert gemaakt met alle componenten van een echte Snickers maar dan anders: pinda roomijs, chocolade rotsen, saus van karamel met zeezout en nougatine. Bijna een maaltijd an sich.
Voor grote en kleine eters

Het is fijn om te zien dat Bunk naast duurzaam (veel vega opties en alles is biologisch) ook tegen voedselverspilling is. Bunk adviseert zelf aan grote eters om meer dan een hoofdgerecht te nemen en voor kleine eters alleen een hoofdgerecht of een voor- en nagerecht. Alles wordt geserveerd door een bediening die fris, vlot en vol van zin is. Bunk is wat de Buik betreft de ideale plek voor een date of een vrienden- familiediner in de bijzondere omgeving van een eigentijdse kerk.