Op de bovenste etage van het Magna Plaza kun je nu terecht voor heerlijke, Israëlische, zelfgemaakte pita’s. Neem plaats aan de bar, aanschouw hoe de pita’s in de kleioven worden gebakken en vervolgens gevuld worden met verse gegrilde groenten of vlees. Bepita brengt met hun pitagerechten een stukje van het Midden-Oosten naar hartje Amsterdam.
Door de open keuken van Bepita ervaar je de echte Israëlische streetfood beleving. Bij binnenkomst valt vooral de uitgestalde groenten op in de open keuken. Dit weerspiegelt perfect wat Bepita op de menukaart heeft staan: een variëteit aan vegetarische Street Food. Shakshuka, sabich en falafel: vegetariërs hebben een ruime keuze uit heerlijke gerechten. Maar Bepita biedt voor ieder wat wils en vult hun zelfgemaakte pita’s daarnaast ook met verse vis en vlees.
Sabich

Ons wordt de Sabich aangeraden met een opmerkelijk ingrediënt: bruin ei. Het ei wordt urenlang gekookt zodat de buitenkant karamelliseert. Onze interesse is direct gewekt. De Sabich zit vol verschillende smaken: het ei smaakt nootachtig en het zuur van de augurk en het zoete van de amba, een pittige mangosaus, heeft een contrasterende smaakexplosie tot gevolg.
Naast een vegetarische pita proberen we ook een variant met vlees. De ‘Aarais’ klinkt goed, een met lamsvlees gevulde pita, gevierendeeld en op de grill gebakken. Toch gaan we voor een ‘Grilled Lamb Kebab’ pita. Beide pita’s verdienen geen schoonheidsprijs, maar de smaak is zeker aanwezig. Het vlees is goed bereid en de pita is heerlijk luchtig. Bijna al het geserveerde eten is homemade, zo ook de pita’s, met de keuze uit een witte of volkoren variant. Het luchtige, vers afgebakken brood absorbeert alle sauzen en smaken en dat maakt van alle ingrediënten een mooi geheel.
Invloeden van buitenaf

Naast typische Israëlische gerechten vind je ook invloeden van buitenaf op de menukaart. Hierdoor komen combinaties van pittige, zoete en hartige smaken samen. ‘Het is typisch voor de Israëlische keuken om met internationale ingrediënten een pitagerecht samen te stellen. Zo belandt er dus een pita gevuld met schnitzel op de menukaart.’
We kiezen twee side dishes die de maaltijd goed aanvullen, want alleen aan de pita heb je niet genoeg. De gegrilde aubergine is overgoten met kikkererwten en jawel, tahini. Dit goedje is verwerkt in bijna elk gerecht op de menukaart en dat vinden wij helemaal niet erg. Ook de ‘Baby cauliflower’ ontkomt er niet aan. De baby-bloemkool had wat ons betreft iets meer smaak mogen hebben, maar in combinatie met de tahini is het nog steeds een lekker bijgerecht.
Krijg je er niet genoeg van? Dan kun je zelfs een stukje helemaal mee naar huis nemen, met de ‘To go pitas’ die je op de menukaart vindt en de hummus, tahini en harissa die los verkocht wordt.
