Tijdens de feestdagen pakt restaurant Renvy, in het Andaz aan de Prinsengracht, uit met een ‘Festive kerstmenu’. De Buik mocht alvast een voorproefje nemen van het met zorg samengestelde vijfgangenmenu, waarbij fantastische wijnen worden geschonken.
Lokaal geïnspireerd

Renvy vind je in hotel Andaz Amsterdam, midden op de Prinsengracht. Chef Randy Karman, die we nog kennen van The White Room, werkt met pure en lokaal geïnspireerde producten, waarbij de seizoenen centraal staan. Het menu beweegt mee met wat de natuur op dat moment te bieden heeft.
En dat zien we ook terug in het met zorg samengestelde kerstmenu. Voor de niet-vleeseters is er een vegetarisch alternatief. De bijpassende wijnen zorgen voor fantastische wijn en spijs combinaties.
Vis, vis, vis

We starten met duurzaam gekweekte Dutch Yellowtail, beter bekend als Kingfish. Deze bijzondere vis komt van het Zeeuwse eiland waar chef Karman zelf is opgegroeid. De vis is vol van smaak en krijgt een fijne kick van de wasabi en sojaparels. De frisse witte bourgogne die erbij wordt geschonken, brengt het geheel mooi in balans.
We blijven nog even bij de vis. De volgende gang bestaat uit perfect gebakken coquilles met een zachte saus van knolselderij, een subtiele vleug truffel en knapperig zuurdesem. De verdejo sluit naadloos aan en brengt de aardse tonen mooi omhoog.
Wij als visliefhebbers kunnen ons geluk niet op, want ook hierna volgt… Vis! De tarbot is krokant gebakken en komt met zachte haverwortel, een vergeten groente die wat ons betreft niet vergeten zou mogen worden. Boter is natuurlijk altijd een goed idee, maar deze beurre noisette maakt indruk. De fruitige, tropische smaak van de sauvignon blanc maakt dit gerecht compleet.
Wild op z'n kerstbest

Bij een echt kerstmenu kan een wildgerecht natuurlijk niet ontbreken – althans voor de niet-vegetariërs onder ons. Ook dat heeft chef Karman goed begrepen. Het hoofdgerecht bestaat uit een mals stuk hert, waarbij een volle Italiaanse ripasso wordt geschonken. Met haar intense smaak vormt deze wijn de perfecte combinatie met dit heerlijke stuk wild.
We sluiten af met een toetje van witte chocolade, dat wat ons betreft iets spannender had gemogen. Het zuur van de yuzu en de passievrucht is ietwat overheersend, maar wordt goed ondervangen door de zoete moscato die we daarbij drinken.
Feestelijke kerst

Wie dit jaar aanschuift bij Renvy, kan rekenen op een warme avond waarin alles klopt. Denk daar een gastvrije bediening, jazzy kerstdeuntjes en een mooi versierde kerstboom bij, en je hebt wat ons betreft de perfecte ingrediënten voor een fantastisch kerstdiner. Dus heb je dit jaar geen zin om je uit te sloven in de keuken? Dan zit je bij Renvy goed.