In de wolken bij Skybar LuminAir

Waar je op het dak van het DoubleTree by Hilton eerst SkyLounge vond, kun je nu terecht voor hoogstaande mixologie en bar bites bij LuminAir: ’the bar above Amsterdam’.

31 Jul 2023 Fenna van Surksum

blogger Naast het fotograferen van eten geniet Fenna ook van het koken voor anderen. Haar huis is dan ook de vaste stek voor etentjes met vrienden. Ze vindt het heerlijk om uiteten te gaan en nieuwe inspiratie op te doen.

In de wolken bij Skybar LuminAir

Waar je op het dak van het DoubleTree by Hilton eerst SkyLounge vond, kun je nu terecht voor hoogstaande mixologie en bar bites bij LuminAir: ’the bar above Amsterdam’. Vanaf het moment dat je in de lift stapt kom je terecht in een hemelse bubbel. Het interieur, de menukaart en cocktails zijn allemaal ondergedompeld in het thema van de veranderende luchten van de Amsterdam skyline.

Oesters zoals je ze nog niet eerder hebt geproefd


Met zachte temperaturen starten we de avond op het dakterras met verfijnde hapjes. De oesters vind je op de kaart in twee verschillende stijlen. De frisse ’zon’ variant met watermeloen en roze peper en de ‘maan’ variant met tomasu foam en calamansi. Geen oesterliefhebber? Probeer dan toch met name deze laatste, het zal je net zo verrassen als het ons deed. Een andere favoriet was de zeebaars ceviche met kaviaar en avocadomousse en ook de sushi met spicy tuna, ebi fry en shiitake stelt ons niet teleur.

Signature cocktails en schuimlagen


Na een aantal hapjes lopen we naar binnen, maar door de vele ramen en lichtprojecties op het wolkvormige plafond voelt het nog steeds alsof we de avond in de open lucht voortzetten. Wanneer we de cocktailkaart openslaan zien we dat deze gebaseerd is op lumen, de intensiteit van licht. Laagalcoholische, frisse, bloemige cocktails werken zich van 6500 lumen op naar sterke, warme cocktails op 1700 lumen. Aan het eind van de kaart vind je de Match Flame, onze favoriet, met gebrande appel en peer geïnduceerde rye whiskey, pannenkoekenstroop en een mescalmist met gerookte sinaasappel en rozenwater. Deze wordt aan tafel nog met een luxe parfumverstuiver op het glas gesprayd. Ons wordt ons verteld dat de siropen die in de cocktails verwerkt zijn allemaal huisgemaakt zijn, al worden we op dat moment lichtelijk afgeleid door iemand die langsloopt met een eyecatcher van een cocktail met weer een enorme wolk erop, deze keer van citroen verveine en komkommer.

In de watten gelegd


De gerechten, sandwiches, soepen en salades op de kaart lijken misschien bekend terrein, maar allemaal hebben ze een LuminAir-twist. Wat dat precies betekent werd ons snel duidelijk. Bij het bestellen van de black angus celeriac werd ons pulled black angus beef voorgeschoteld, verstopt onder een grote schuimlaag. Omgeven door wolken, doken we in deze smaakvolle wolk van knolselderij. We zijn verrast door de vele vegetarische en veganistische opties. Naast rendang en softshellkrab proefden we ook van de karaage (gefrituurde) bloemkool, daikon noodles en vegan rib fingers en sushi met shiitake. Ook Redefined meat zien we terug in goed op smaak gebrachte mini sliders.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Kleuren van de herfst bij restaurant Omber

De Buik ging weer eens op bezoek bij restaurant Omber, in het Tivoli Doelen Hotel. Op papier het oudste hotel van de stad en een plek met bijzondere historie.

WC Bar

Elke maandag deelt de Buik een nieuw, recent of binnenkort te openen restaurant met je. Vandaag bespreken we WC Bar.

Een nieuwe wind bij Copain

De Buik ging langs bij Copain om een hernieuwd kennismaking te doen wegens de nieuwe chef Ivan Arauz Beusink.