Dat we hier nog niet eerder zijn geweest daar zijn wij eigenlijk ook verbaasd over. Incanto is al meer dan 10 jaar een ‘zekerheidje’ in Amsterdam als het om een goed Italiaans uit eten gaat.
Dat we hier nog niet eerder zijn geweest daar zijn wij eigenlijk ook verbaasd over. Incanto is al meer dan 10 jaar een ‘zekerheidje’ in Amsterdam als het om een goed Italiaans uit eten gaat.
De Italiaanse naam van het restaurant kan het best worden vertaald als betovering of charme. Verwacht hier geen simpele pizza of pasta; de van oorsprong Venetiaanse chef Nicoló Rossi kookt uiterst geraffineerd en laat de ingrediënten shinen. Het wisselende vier-gangen-menu is een hele fijne manier om de keuken van Rossi te ervaren. Maar in alle gevallen krijg je een front-row seat met een te gek uitzicht over het Muntplein en Rokin erbij, als je tenminste niet vergeet een tafel aan het raam te reserveren. De entourage van het restaurant op de eerste etage op de Munt is contemporary chic en past daarmee naadloos bij de keuken van de chef.
De start is echt italiaans; een apero & amuse in de vorm van een soesje gevuld met een mix van parmesaan en ricotta. Bijna alle gerechten van Incanto kenmerken zich door simpelheid en pakkende smaakcombinaties. Een overvloed van ingrediënten, gelletjes, mousse’jes op het bord zul je hier niet vinden. De Baccalà Mantecato is een van de Venetiaanse gerechten van Nicoló. Deze combinatie van gezouten en gedroogde kabeljauw in bladerdeeg wordt zeer verrassend geserveerd met een pistache saus: heerlijk! Daarna volgt de agnolotti, het kleine broertje van de ravioli, gevuld met kalfssukade en een crumble van salie. Als secondo, ofwel het hoofdgerecht, volgt de Tournedos Rossini, een klassieker en een beetje patsergerecht, met ruim geschaafde truffel en een plak foie gras. Als dessert serveert Nicoló zijn tortino al cioccolato bianco con gelato di pistacchio, de klassieker van een lopend chocoladetaartje maar nu met witte chocolade. Dat kan soms te vettig overkomen, maar het erbij geserveerde rode fruit geeft voldoende zurig tegenwicht en zorgt samen met de notige smaak en koude textuur van het pistache-ijs voor een betoverende ervaring.
Nicoló kookt met de seizoenen mee, zo staan dit najaar wild, cepes en eekhoorntjesbrood op het programma. Alle reden dus om regelmatig eens de website op nieuwe gerechten te checken of gewoon vaker per jaar langs te gaan.
Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.
5 plekken om nog heerlijk ouderwets te biljarten, en een lekker hapje te eten.
In deze serie volgt de Buik hoe Gijs zijn WSET-niveau 3 haalt en deze keer staat het examen op het programma. Blind proeven en theorietoets met 50 vragen.
Geniet van de volgende voordelen: