Mr. & Mrs Watson ontwerpt culinaire, veganistische burgers onder een nieuw concept: The Whiskey Smoked Burger

Plant-based restaurant Mr. & Mrs Watson, bekend om hun veganistische kaasjes, biedt met hun nieuwe concept ‘The Whiskey Smoked Burger’ nu ook culinaire burgers.

10 Nov 2020 Fenna van Surksum

blogger Naast het fotograferen van eten geniet Fenna ook van het koken voor anderen. Haar huis is dan ook de vaste stek voor etentjes met vrienden. Ze vindt het heerlijk om uiteten te gaan en nieuwe inspiratie op te doen.

Mr. & Mrs Watson ontwerpt culinaire, veganistische burgers onder een nieuw concept: The Whiskey Smoked Burger

Restaurants, waaronder Mr. & Mrs Watson in Amsterdam-Oost, worden dit jaar gedwongen een beroep te doen op hun creatief denkvermogen. Het plant-based restaurant, bekend om hun veganistische kaasjes, biedt met hun nieuwe concept ‘The Whiskey Smoked Burger’ nu ook culinaire, veganistische burgers aan waarvan het water je in de mond loopt.

“Je begint dan gewoon weer vanaf nul…”


Toen de horeca haar deuren moest sluiten, probeerde Mr. & Mrs. Watson naast take-away en bezorging ook andere concepten op te zetten. Aleid Koopal, mede-oprichtster van het veganistische restaurant, vertelt ons dat dat niet zonder slag of stoot ging. “Je begint dan gewoon weer vanaf nul, want we wilden dat niet vanuit Watson doen, maar als een nieuw bedrijf met een eigen social media.” Dat bleek erg lastig, maar één van de concepten heeft Mr. & Mrs. Watson kunnen realiseren: Vegan Burger Chefs. Aleid: “Dus toen hadden we Mr. & Mrs. Watson en Vegan Burger Chefs. Wat we verkochten bij Vegan Burger Chefs had ook een overlap met wat we vanuit het restaurant verkochten.”

Burgers met kombucha, cacao en miso


Samen met vele andere restaurants stond Mr. & Mrs. Watson opeens voor de opgave om hun restaurantgerechten ook mooi gepresenteerd en vlot via take-away aan te laten komen bij mensen thuis. “Het nieuwe burgerconcept liep goed, maar waar we tegenaan liepen is dat take-away weer een andere business is naast het restaurant. Hoe kan je op groot volume werken zonder dat de kwaliteit eronder komt te leiden, dat mensen niet te lang hoeven te wachten.”

Vegan Burger Chefs gaat nu door het leven als ‘The Whiskey Smoked Burger’. Deze burgers, elk van de drie ontworpen door één van de Watson chefs, worden gerookt op whisky barrel chips. De chefs hebben uitgepakt waardoor jij als gast nu de moeilijke keuze voorgeschoteld krijgt tussen drie hele bijzondere burgers. Een burger met verse zuurkool en jalapeños, een andere met crispy polenta, balsamico-mayonaise en salsa verde of een met cajun onion rings en een huisgemaakte kombucha-barbecue saus. Aleid weet de keuze misschien toch iets makkelijker voor je te maken: “Die laatste is echt heel lekker, met kombucha, cacao en miso, een hele volle smaak.” 

Reizen niet nodig, Mr. & Mrs Watson brengt Azië voor je naar Nederland


Gasten kunnen al een tijdje genieten van het nieuwe menu, waar naast de speciale burgers ook nieuwe gerechten en vaste gerechten met een twist op te vinden zijn. De fondue heeft zijn plaats weer ingenomen op de kaart, maar nu met prosecco en kruiden als salie, bieslook en marjolein. En al is reizen momenteel niet mogelijk, wees niet getreurd, want Mr. & Mrs. Watson heeft een vleugje Azië naar hun restaurant gebracht. Aleid: “We maken een steak van Aziatisch gemarineerde tempeh, tofu en blokjes selderij, geserveerd met een stampotje van aardappelpuree en gember, een gravy en gebakken little gem.” Wie heeft nog een ticket naar Azië nodig met zulke gerechten zo dichtbij huis?

Een ‘take-awayable’ menu


Aleid vertelt ons dat de opzet van de nieuwe kaart een weloverwogen keuze is geweest. De restauranteigenaren hielden al rekening met een tweede sliting. “Daarom is de insteek van het nieuwe menu is ook geweest dat bijna alles moet ‘take-awayable’ zijn.” Hoe de aankomende maanden er ook uit gaan zien, het is duidelijk dat Mr. & Mrs Watson er alles aan doet om een culinaire, veganistische beleving voor ons allen te verzorgen, in het restaurant of thuis op de bank.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bonboon, verfijnde vegan fine dining met een ‘thee’ accent

Bij Bonboon in Amsterdam draait alles om creatief plantaardig koken: vegan fine dining met unieke smaakcombinaties en verfijnde pairings.

Niet alleen het uitzicht is geweldig bij REM

REM-eiland in de Houthavens: rooftop bar, adembenemend uitzicht en creatieve gerechten in een unieke, historische setting in Amsterdam.

Franggo, een kippetje net zoals in Portugal

Franggo aan het Javaplein serveert pittige Portugese kip van de grill, met huisgemaakte sauzen en pastel de nata. Authentiek, snel en smaakvol.