Op de begane grond van het gloednieuwe Hotel V Oosterpark aan de Linnaeusstraat opende restaurant Orchid House. Deze horecazaak, opgezet door Joey Matahelumual, Joeri Salet en Niek Peters, lijkt de nieuwe all-day hotspot te worden van Oost.
Op de begane grond van het gloednieuwe Hotel V Oosterpark aan de Linnaeusstraat opende restaurant Orchid House. Deze horecazaak, opgezet door Joey Matahelumual, Joeri Salet en Niek Peters, lijkt de nieuwe all-day hotspot te worden van Oost.
De heren zijn geen onbekenden in de Amsterdamse horeca, ze doen ook de Supperclub en Bar Rouge. Met Orchid House komen ze terug in de Oost, waar hun roots liggen. Orchid is een grote zaak, in het hart van het hotel, met een mediterraanse keuken met Zuid-Amerikaanse accenten. Open van ontbijt voor de hotelgasten tot ’s avonds laat met een sfeer die ook next level is.
Vanaf het moment dat we binnen stappen is het duidelijk dat alles tot in de puntjes is georganiseerd. Nadat we een glaasje bubbels hebben ontvangen, worden we begeleid naar de chef’s table, een hoge tafel aan de open keuken met plek voor 14 gasten. Vanaf hier is dus alles wat in de keuken gebeurt fantastisch te volgen.
Zo zien wij de prachtige bereiding gebeuren van het voorgerecht; octopus met wortel, tarama, sinaasappel en olijf. Achteraf gezien onze favoriet van de avond; de octopus is fantastisch bereid en de smaakcombinaties zijn simpel doch goed, met als doel het hoofdingrediënt te laten shinen.
Na het voorgerecht besluiten we een rondje te lopen door de prachtig grote zaak, waarbij het oog voor detail weer duidelijk zichtbaar is in het Japans/Scandinavisch interieur. Ondanks de immense oppervlakte is het overal sfeervol en heeft iedere hoek een eigen vibe terwijl het geheel toch erg saamhorig is.
De oprichters hebben zelf hun roots in Amsterdam-Oost liggen en Orchid House is voor hun dus ook letterlijk een gevoel van ‘thuiskomen’. Dat gevoel brengen ze hier graag over; het idee van Orchid House is dat het de nieuwe huiskamer van Amsterdam-Oost wordt. Een plek waar je de hele dag welkom bent, van jong tot oud, voor zowel je koffie bij Orchid Café in de ochtend als je cocktail in de avond. Alles is heel goed uitgevoerd, alleen al voor het interieur raden we aan om een keer een kijkje te gaan nemen.
Het diner gaat verder met een volgend gerecht, een perfect gebakken Spaanse picanha met de Zuid-Amerikaanse touch van een goede chimichurri erbij. Ook hier weer merken we de fijne eenvoud van de keuken. Een kwaliteit product, goed op smaak gebracht. Meer is er eigenlijk niet nodig.
We sluiten de avond af met een uniek dessert, namelijk een kokos meringue met tapioca, guava en mango sorbet. Verrukkelijk en verrassend en nadat we een klein dansje hebben gewaagd op de dansvloer besluiten we dat het een mooie avond is geweest en keren we naar huis. Maar wél met de intentie om ook weer naar Orchid House terug te keren, voor het interieur, de goede menukaart en de relaxte sfeer.
Waar je ook naar op zoek bent, Orchid House heeft het en haar deuren zijn geopend en wij zeggen: komt dat zien!
Foto's: Denise Valk Photography - Orchid House
Sagardi is 5 jaar en vieren dit met een jubileummenu, waarin een ode wordt gebracht aan de Baskische klassiekers. Wij gingen langs om dit te proeven.
Vanochtend was de bekendmaking door Michelin van de nieuwe sterren in Nederland en de Buik van Amsterdam deelt de nieuwtjes met je.
Nooch is officieel geopend in de Kinkerbuurt. De kaart biedt Asian fusion met vertrouwde klassiekers én nieuwe gerechten.
Geniet van de volgende voordelen: