EAST: het verrassende, vernieuwde concept van Hotel Casa

Het restaurant in Hotel Casa stond voorheen bekend onder de naam East57, waar je delicatessen en salades kon afhalen en wat kon drinken. Maar het concept ging op de schop.

1 Apr 2019 Gaby Khan

blogger Tijdens het avondeten kijkt Gaby Chef’s Table en een paar keer per week uiteten is voor haar niet vaak genoeg. Haar liefde voor eten en passie voor schrijven is dan ook een gouden combinatie voor Gaby.

Restaurant toevoegen aan favorieten

EAST

Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam Maaltijd: BrunchLunchBorrelenDiner Stadsdeel: Amsterdam Oost Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 1 Apr 2019

EAST: het verrassende, vernieuwde concept van Hotel Casa

Hotel Casa, gelegen in Amsterdam-Oost (op loopafstand van station Amstel), heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om haar restaurant te vernieuwen en het concept te veranderen. Het resultaat: EAST. Wij werden uitgenodigd voor een '1001 moods experience' en werden vooral weggeblazen door het dessert.

East57 wordt EAST


Het restaurant in Hotel Casa stond voorheen bekend onder de naam East57, waar je delicatessen en salades kon afhalen en wat kon drinken. Maar het concept ging op de schop. Onze gastheer van de avond, Maarten Bos, vertelt: “East57 was vrij kaal ingericht en in het midden van de ruimte stond een grote bar waardoor het minder toegankelijk voelde. We wilden een huiskamergevoel creëren waarbij alle mogelijke stemmingen van alle gasten samenkomen.”

Samen met een interieurbureau heeft Hotel Casa alle publieke ruimtes van het hotel aangepakt zodat alle verschillende concepten (zoals vergaderruimtes, hotellobby en restaurant) op elkaar aansluiten. Bij de inrichting is met iedere ‘mood’ rekening gehouden: alleen werken, samenwerken, relaxen of met vrienden borrelen.

In the mood for food

Het menu is voor elk wat wils, maar gelukkig staan er niet veel standaard gerechten op. Wij beginnen ons diner bij EAST met een gerookte heilbot met koffievinaigrette, venkel en pistache. De combinatie moet volgens het restaurant verrassend smaken en dat is zeker gelukt.

Het personeel is erg enthousiast en benaderbaar. We merken op dat iedereen die bij EAST werkt achter het concept staat en gedreven is het tot een succes te maken.

De chefkok komt aan tafel en brengt het hoofdgerecht: een steak met gegrilde groentes en een salade. De sauzen zijn goed afgestemd op de gerechten en het vlees is heerlijk mals. EAST blaast ons helemaal weg met het dessert: een gi-ga lange tafel waar allerlei zoetigheden zoals smeuïge lavacakejes en luchtige pancakes met witte chocoladesaus prachtig op gepresenteerd liggen.

Evenementen bij EAST

EAST ontvangt de hele dag door allerlei soort publiek: van studenten tot young professionals, van Amsterdammers tot toeristen. Het restaurant is voor iedereen op elk moment toegankelijk en af en toe worden er ook evenementen georganiseerd zoals Little Friday Cocktailavond en 24H Oost in de huiskamer van hotel.

Zalige espresso martini

Naast het bereiden van geweldige cocktails (de espresso martini is écht zalig), kan EAST ook een aardige bak koffie zetten. Met haar gecertificeerde barista’s en wisselende selectie van koffiebonen, hebben zij de beste koffiebar van Noord-Holland en staan ze in de top 3 in de Koffie Top 100 van Nederland.

Mocht het mooi weer zijn of heb je gewoon zin in speciaalbier? Dan kun je ook nog naar de achtste verdieping waar je op dakterras HOPP de uitgebreide (bier)kaart kunt bekijken en proberen. In de ‘biertuin’ kun je de drukte van de stad even ontvluchten onder het genot van een lokaal speciaalbiertje en fingerfood. Zeker een aanrader.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Nooit meer naar huis: 13x de allerleukste hotelrestaurants

Amsterdam barst van de leuke hotels die je echt niet alleen als toerist gezien moet hebben. Wij zetten daarom dertien hotelrestaurants voor je op een rijtje waar je geweest moet zijn.

Tim Golsteijn over koken met minder zout en meer smaak

Als ambassadeur van de Nierstichting, weet Tim Golsteijn precies hoe hij moet koken met minder zout, maar meer smaak.

Happy de Peps(y)

Met een uitgebreide kaart, meer dan 60 gerechten, laat de Spaanse wijn- & eetbar Peps zien dat ze niet snel van plan zijn om weer te vertrekken.