Hotel Casa, gelegen in Amsterdam-Oost (op loopafstand van station Amstel), heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om haar restaurant te vernieuwen en het concept te veranderen. Het resultaat: EAST. Wij werden uitgenodigd voor een '1001 moods experience' en werden vooral weggeblazen door het dessert.
East57 wordt EAST

Het restaurant in Hotel Casa stond voorheen bekend onder de naam East57, waar je delicatessen en salades kon afhalen en wat kon drinken. Maar het concept ging op de schop. Onze gastheer van de avond, Maarten Bos, vertelt: “East57 was vrij kaal ingericht en in het midden van de ruimte stond een grote bar waardoor het minder toegankelijk voelde. We wilden een huiskamergevoel creëren waarbij alle mogelijke stemmingen van alle gasten samenkomen.”
Samen met een interieurbureau heeft Hotel Casa alle publieke ruimtes van het hotel aangepakt zodat alle verschillende concepten (zoals vergaderruimtes, hotellobby en restaurant) op elkaar aansluiten. Bij de inrichting is met iedere ‘mood’ rekening gehouden: alleen werken, samenwerken, relaxen of met vrienden borrelen.
In the mood for food

Het menu is voor elk wat wils, maar gelukkig staan er niet veel standaard gerechten op. Wij beginnen ons diner bij EAST met een gerookte heilbot met koffievinaigrette, venkel en pistache. De combinatie moet volgens het restaurant verrassend smaken en dat is zeker gelukt.
Het personeel is erg enthousiast en benaderbaar. We merken op dat iedereen die bij EAST werkt achter het concept staat en gedreven is het tot een succes te maken.
De chefkok komt aan tafel en brengt het hoofdgerecht: een steak met gegrilde groentes en een salade. De sauzen zijn goed afgestemd op de gerechten en het vlees is heerlijk mals. EAST blaast ons helemaal weg met het dessert: een gi-ga lange tafel waar allerlei zoetigheden zoals smeuïge lavacakejes en luchtige pancakes met witte chocoladesaus prachtig op gepresenteerd liggen.
Evenementen bij EAST

EAST ontvangt de hele dag door allerlei soort publiek: van studenten tot young professionals, van Amsterdammers tot toeristen. Het restaurant is voor iedereen op elk moment toegankelijk en af en toe worden er ook evenementen georganiseerd zoals Little Friday Cocktailavond en 24H Oost in de huiskamer van hotel.
Zalige espresso martini
Naast het bereiden van geweldige cocktails (de espresso martini is écht zalig), kan EAST ook een aardige bak koffie zetten. Met haar gecertificeerde barista’s en wisselende selectie van koffiebonen, hebben zij de beste koffiebar van Noord-Holland en staan ze in de top 3 in de Koffie Top 100 van Nederland.
Mocht het mooi weer zijn of heb je gewoon zin in speciaalbier? Dan kun je ook nog naar de achtste verdieping waar je op dakterras HOPP de uitgebreide (bier)kaart kunt bekijken en proberen. In de ‘biertuin’ kun je de drukte van de stad even ontvluchten onder het genot van een lokaal speciaalbiertje en fingerfood. Zeker een aanrader.