In de Bermudadriehoek van de Baarsjes ligt Restaurant Felperlaan. In een licht hoekpand vind je een fijne bar en een restaurant dat alles doet wat een goed buurtrestaurant zou moeten doen. Van snacken aan de bar tot vier of vijf gangen van de chef, het klopt hier.
Felperlaan is een restaurant zoals een kind het zou tekenen
Keurig op de kruising van de Postjesweg en de Hoofdweg ligt sinds bijna een jaar Restaurant Felperlaan. Als je binnenstapt lijkt het op een restaurant zoals een kind een restaurant zou tekenen: een kapstok, een mooie zachtmetalen Franse bar, een kleine open keuken met lampen boven de pas en dan een handvol tafeltjes met wit linnen (alvast netjes opgedekt) en donkerbruine houten stoelen, zoals je die alleen in 'echte' restaurantjes ziet.
Later valt op dat er papier op het linnen ligt, zodat je je bestek - lekker knus - kan houden als je lege borden worden afgenomen. Vlekken op papier mag gewoon.
Overzichtelijk menu

Het menu hangt aan de muur en biedt naast de optie vier of vijf gangen (en een truffelsupplement) een iets minder compacte, maar toch eveneens zeer overzichtelijke barkaart. Als je die slim bespeelt, red je ook bijna een heel menu, daar aan de bar, van de oester tot aan de tiramisu. De focaccia met salieboter zijn eigenlijk al genoeg voor een gelukkige avond, maar rillettes van konijn stemde compleet gelukkig.
De vier gangen (die we gerust aan de bar mochten verorberen, maar die we aan tafel aten, want we wilden het papier vies maken) waren origineel, zonder dat het ingewikkeld werd. Niet te veel smaken op het bord, maar wat er op ligt doet ertoe en combineert goed. Chef Jesse Cameron heeft een verleden bij Choux en dat zie (en proef) je terug. En zoals vaker waren de voorgerechten sterker dan het hoofdgerecht.
Al was het dessert (nee, niet de tiramisu) ook echt bijzonder. Om daarmee te beginnen: dat was een soort rijstebrij met pruim, met perfecte pairing in de vorm van een pruimen saké. Twee keer rijst, twee keer pruimen. De gebrande makreel met koolrabi die als eerste 'voor' kwam stal de show: licht en fris en toch aards. Met het tussen (schol met truffel) en het hoofd (wilde eend) was helemaal niks mis, maar er kan maar een gerecht het beste zijn.
Mundi, Toni's en Felperlaan: de Bermudadriehoek van de Baarsjes

De eigenaren van Felperlaan (van wie er een haar naam gegeven heeft aan de buurtbistro) hebben naast Felperlaan nog drie etablissementen op nog geen 200 meter. Naast het restaurant (het pand van de buren komt altijd maar een keer voorbij) is er een private dining of ruimte voor kleine culinaire evenementen.
Volg je de Postjesweg richting de stad dan tref je Mundi aan, de koffiebar die overdag als hangout voor de buurt dient. Neem je deze straat de andere kant uit dan tref je Toni's, de deli en sandwich bar van dezelfde eigenaars. Volgens geruchten wordt dit de Bermudadriehoek van de Baarsjes genoemd, je komt (of hoeft) er nooit meer weg.
Felperlaan is zo'n restaurant dat je elke buurt gunt. Knus, niet te duur, laagdrempelig en onpretentieus. Maar ondertussen is alles er dik in orde. De wijnen zijn 'low intervention' (chic voor natuurwijnen), de gerechten kloppen en de bediening wil je eigenlijk niet achterlaten.