Restaurant Volt: toegankelijk eten met een hoog serviceniveau

Volt opent hun deuren na een lange periode van renovatiewerk in de Amsterdamse Pijp.

5 Jul 2023 China Choy

blogger Als kleindochter van de uitvinder van de Bamie-hap en eigenaar van een van de eerste Chinese restaurants in Nederland heeft ze de Aziatische eetcultuur van wieg uit meegekregen.

  • 5 Jul 2023

Restaurant Volt: toegankelijk eten met een hoog serviceniveau

De afgelopen jaren zijn de horecagelegenheden natuurlijk niet meer weg te denken uit de Amsterdamse Pijp. Maar ooit, zelfs voordat de Pijp überhaupt hip en happening was, bevond zich op de hoek van de Ferdinand Bolstraat en de Rustenburgstraat een heuse lampenzaak. Het is dan ook niet geheel toevallig dat wij terechtkomen bij restaurant Volt waar niet alleen de naam een eerbetoon bewijst aan zijn vroegere bewoner, ook over het logo en de inrichting is nagedacht. En al is Volt geen newby on the block zij hebben, na een hevige brand vorig jaar, hun deuren na een lange periode van renovatiewerk gelukkig weer geheel vernieuwd kunnen heropenen.

En bloc


Op de eerste zomerdag dit jaar ploffen we dan ook heerlijk neer op het fijne, gezellig drukke terras van deze buurt woonkamer waar van alles samenkomt: vrienden, studiegenoten, verliefde stelletjes, collega’s en gezinnetjes. En wij snappen wel waarom... 

De zomer op je bord


Het vriendelijke, professionele en hippe team doet ons direct een aantal suggesties van de kaart. We beginnen met de vegan tartaar van gele biet, en al is de klassieke steak tartaar toch een van onze favorieten, is dit een mooie, duurzame en zomerse vervanger. We zijn dan ook dol op de zuurfrisse smaak, de fijne crisps en het fijne contrast met de bundelzwam. En zelfs het bordje is een kleurrijk cadeautje om naar te kijken. Daarnaast delen we de Oosterse buikspek, lekker vet met een goede en gelukkig subtiele marinade van zoet en gember dat geserveerd wordt met wortelcrème en knapperig geroosterde paksoi. 

Als hoofd gingen wij voor de malse en sappige bavette met en port- én een bearnaisesaus, met on the side een aantal goede klassiekers, zoals haricot verts, champignons en aardappeltjes. En ook konden wij de Chef’s special natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Waar opnieuw een prachtig palet van kleuren en een lekker stevig visje op onze tafel verscheen.

Fijn en toegankelijk eten


We sloten af met zoet, opnieuw een vegan optie. Dit keer van de plantaardige versie van de tiramisu mét een vleugje citroen dat ons, met het vleugje frisheid, even liet wegdromen, denkend aan de volgende zonvakantie… Al met al hebben wij ons door de fijne sfeer en het ultiem service verlenende en vlotte team ons ongedwongen en meer dan welkom gevoeld: een onwijs gezellige avond met toegankelijk goed eten!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Speakeasy? Ventuno gaat voor luid

Ventuno skybar in Amsterdam: luxe cocktails, spectaculair uitzicht en theatrale presentaties op de 21e verdieping van Ruby Emma Hotel.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

SALUT: de hele dag Mediterraan genieten met Franse elegantie

Wij gingen proeven bij SALUT in De Pijp: Frans-Mediterraan genieten van ontbijt tot late night op een kleurrijk terras met elegante, zuidelijke sfeer.