Jarenlang was restaurant Envy een vaste waarde in de Amsterdamse horeca. Na een sluiting van twee jaar heeft het restaurant een nieuwe chef aangetrokken én het interieur een opfrisbeurt gegeven. Onlangs opende Envy haar deuren opnieuw en de Buik kreeg alvast een voorproefje.
Sfeervol interieur van Envy

Het restaurant is nog steeds te herkennen aan de hoge glazen pui aan de Prinsengracht. Het nieuwe interieur - ontworpen door architectenbureau Concrete - ademt nog steeds de dezelfde kosmopolitische sfeer als vroeger. Achterin donkere muren en ronde tafels, voorin valt de marmeren bar met gouden lampen op; het is de perfecte plek voor een cocktail met uitzicht op de aangrenzende open keuken. Hier zwaait chef Derek Reali de scepter, die voorheen bij Wilde Zwijnen achter de kachel stond. Zijn focus ligt op klassieke gerechten, maar dan nét even anders. Burrata met tomaatjes en ansjovis, lam met bottarga, kip met slakken, dat werk.
Het menu van een restobar
We proeven gebrande makreel met een saus van karnemelk en gefermenteerde komkommer. Het vette van de vis - die kraakvers is - combineert mooi met de zuren van de karnemelk. De komkommer is nog net geen augurk en geeft een prettige bite aan het gerecht. Reali heeft liefde voor zijn producten en zijn vak en dat proef je. Bij Envy, een mooi voorbeeld van een eigentijdse restobar, kun je terecht van donderdag t/m zondag voor een avond uitgebreid dineren met passende wijnen, maar ook met een biertje of cocktail met een hapje aan de bar is het er goed toeven.