Bij 6&24 in de Nobelstraat koken chef-kok Rik van de Laar en zijn brigade creatieve gerechten waar een hoop techniek bij komt kijken. Met de wijnen die Saskia de Kuijer erbij schenkt, zit je bij 6&24 te genieten op hoog niveau.
Bij 6&24 in de Nobelstraat koken chef-kok Rik van de Laar en zijn brigade creatieve gerechten waar een hoop techniek bij komt kijken. Met de wijnen die Saskia de Kuijer erbij schenkt, zit je bij 6&24 te genieten op hoog niveau.
Het is een van de grote mysteries in de culinaire wereld: na de knapste amuses, een verfijnd voorgerecht en een rijtje creatieve voorgerechten, kom je bij het hoofdgerecht en krijg je een saai, alledaags bord eten voorgeschoteld. Meestal een standaard stukje vlees met dito saus en een pureetje. Altijd weer een teleurstelling.
Bij 6&24 in de Nobelstraat is het hoofdgerecht juist een van de hoogtepunten. We krijgen twee prachtig gebakken stukjes duif, met daar in een sierlijke waaier omheen stoof van duif, een gekonfijt vleugeltje, een levertje en het hartje, verbonden met strepen jus van de botten van de duif en laurier. Erbij komen een enkel blokje koolrabi, cantharellen en de lekkere aardappel Opperdoezer Ronde. Verfijnd, verrassend en heerlijk.
Eerder op de avond begonnen we met een glaasje wijn op het terras van Resumé. Dat is de tweede zaak van 6&24-eigenaren Rik van de Laar en Saskia de Kuijer. Resumé is een wijnbar op de Bierkade waar je naast een ruime selectie wijnen ook “happen en bites” kunt krijgen.
Eenmaal aangekomen bij 6&24 gaan we verder met een glaasje cava, waar we dikke oesters van Terschelling (met een drupje tomatensap) en gefrituurde olijven met smeuïg schuim van oude kaas bij eten. Daarna zet Rik een rijtje amuses op tafel, waarbij een cilinder van gekaramelliseerde ui eruit springt, zowel qua smaak (een diepte zoals bij uiensoep, maar toch licht) als qua uiterlijk. “Nogal een werkje, inderdaad,” lacht Rik. De koks bakken de uien eerst, daarna stomen ze ze met tijm, suiker en zout. Vervolgens draaien ze de uien glad en worden ze uitgesmeerd, gebakken en opgerold in een cilinder.
De kunde en creativiteit die we zien bij het hoofdgerecht en de amuses komen de hele avond terug. Zoals bij het gerechtje van tartaar van langoustines, waarbij een kleine grill met gageltakken in het vuur op tafel wordt gezet. Gageltakken groeien in moerasachtig gebied en geven een jeneverbes-achtige geur af, zo horen en ruiken we. Met een langoustine van de grill, een crème van oranjebloesem, asperges en een dressing van spitskoolsap is dit mooie, zachte gerechtje compleet.
De mooi gebakken zwezerik, meestal geserveerd met een saus, krijgen we hier als een van de laatste gerechten met ijs van duindoornbes. Het stel kwam een vergelijkbaar gerecht tegen op vakantie in Portugal, vertelt Saskia. Rik was onmiddellijk enthousiast en gaf er met de duindoornbes zijn eigen draai aan. Warm en koud doet het vaak goed, en het zachte van het vlees met het friszure van de duindoornbes maken een bijzondere combinatie.
We sluiten af met een fris dessert van rabarber, aardbeien, basilicum en yoghurt. Bij 6&24 word je verrast met mooie, creatieve gerechten. En als je nou alleen even die oesters of gefrituurde olijven wil proeven, met een glaasje wijn erbij, dan ga je gewoon naar Resumé.
Bij Tommy's & Zuurveen op de Veenkade in Den Haag eet je creatieve, heerlijke gerechten met grote smaken. In 2023 verhuisden ze naar een groter pand.
De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.
Nomon is het nieuwe restaurant in het Carlton Beach Hotel Scheveningen, waar zeezicht, zon en verrassende gerechten samenkomen tussen duinen en strand.
Geniet van de volgende voordelen: