Bij Bar Bù in Rotterdam proef je hoe verfijnde gerechten en bijzondere cocktails elkaar versterken. In een ontspannen sfeer aan een lange bar geniet je van Frans-Kantonese smaken, verrassende combinaties en vakmanschap achter de bar.
Bij Bar Bù in Rotterdam proef je hoe verfijnde gerechten en bijzondere cocktails elkaar versterken. In een ontspannen sfeer aan een lange bar geniet je van Frans-Kantonese smaken, verrassende combinaties en vakmanschap achter de bar.
Foto door Sophia van den Hoek
Bar Bù is jarig! De nieuwe restobar aan de Van Vollenhovenstraat heeft zijn eerste verjaardag gevierd. Moet er dan weer over geschreven worden? Jazeker, want we kregen de tip om de cocktails van Bar Bù beter te bekijken.
Bovendien wist Bar Bù in één jaar tijd de ene na de andere prijs te pakken. We kwamen om cocktails te proeven, maar werden verrast door de totale Frans-Kantonese smaakbeleving.
Foto door Sophia van den Hoek
Voor steengoede cocktails hoef je niet meer naar Amsterdam. Bij onder meer Bar Break en The Rumah in Rotterdam kun je mooie creaties vinden.
Maar Bar Bù is een restobar, dus de logische keuze is om naar de wijnkaart te kijken. Die is fantastisch, maar toch gaan we voor de cocktails. Na binnenkomst kijken we als eerste naar de bar. Dat stemt positief. De drankselectie bestaat niet alleen uit een paar bekende merken, maar is groot en divers.
De eerste cocktail is een aperitief, de Monte Bianco. Geïnspireerd op de White Negroni. De combinatie van Franse en Italiaanse vermouth en bitters verwijst naar de berg Mont Blanc, die op de grens van die twee landen ligt. Er worden vaak kruiden uit de Alpen gebruikt in dit soort dranken. Waar de normale Negroni de laatste jaren ontzettend populair is geworden, is deze frisse en kruidige variant ook een aanrader.
Foodpairing: Citroen-jello shot met Sichuan poeder
Van een klassieke cocktail naar compleet iets anders, de Umi To Dojo. Deze eerste Aziatisch geïnspireerde cocktail van de avond bestaat uit een smaakvolle gin, mezcal, meloenlikeur, wakame en miso. Ingrediënten uit de diverse Aziatische keukens belanden steeds vaker in cocktails. En terecht. De aardse, frisse en umamirijke Umi to Dojo is een mooi voorbeeld.
Foodpairing: Seaweed Crackers
Foto van Bar Bù
De Umami Cloud is de derde cocktail. Kijkend naar de kaart verwachten we eerder iets op ons bord dan in ons glas: rode boon, room, shiso en een lichte Japanse whisky. De wolk op het glas is gemaakt van een schuim van dashi (zeewier) en shiitake. Een verrassend hartige en romige cocktail die uitstekend is uitgevoerd.
Foodpairing: Foie Terrine & Shiitake
Foto door Bar Bù
We krijgen een luxueus shotglas geserveerd. Cocktails zijn als je ernaar vraagt in een kleiner model te bestellen (in lijn met de foodtrends voor 2025, zie ons artikel hierover). Vooral handig als je er meerdere wil proeven, maar niet te veel alcohol wil drinken. De cocktail in dit glas is de Pandanic. Door de pandanlikeur, kokosrum, ananas en orgeat (amandelsiroop) is dit een tropische variant van spekkoek in een glas.
Foodpairing: Langoustine
Foto door Bar Bù
Na een rondje Azië komt er iets uit de VS. De cocktail Kentucky Derby verwijst naar de gelijknamige legendarische paardenrace. Tijdens deze race drinken de bezoekers massaal één cocktail (Mint Julep).
Bar Bù heeft daar een eigen draai aan gegeven: bourbon, calvados, Italiaanse bitter, vermouth, port en munt. Het maakt de cocktail kruidiger en complexer dan het origineel. Altijd geserveerd in een metalen beker, dus de Kentucky Derby komt in een metalen wijnglas, een unieke presentatie.
Tegelijkertijd krijgen we de cocktail Black Dragon. Dit is totaal iets anders, namelijk een combinatie van baijiu, diverse rums, pistache, pitaya (dragon fruit) en yuzu. Baijiu is een Chinese gedistilleerde drank die niet te vergelijken is met andere dranken. De aardse umami smaak is onmiskenbaar in deze fruitige tiki cocktail.
Foodpairing: Pork Belly
Foto door Bar Bù, Kentucky Derby
Weinig zaken in Nederland weten gastronomie en cocktails te combineren. Ze vinden het te veel moeite, het past niet bij hun concept of ze durven hun vingers er niet aan te branden. Niet bij Bar Bù. Ga hier naartoe en laat je door de kundige bartenders meenemen in een smaakreis van cocktails en gerechten.
Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!
Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!
Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.
Geniet van de volgende voordelen: