Een kijkje buiten de keuken van Giuseppe Lo Presti

Ook zo benieuwd waar onze chefs eten? Wij vroegen het aan Giuseppe Lo Presti van La Pizza

23 Jul 2018 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

Restaurant toevoegen aan favorieten

La Pizza Blijdorp

Bentinckplein 1-3, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Noord Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Een kijkje buiten de keuken van Giuseppe Lo Presti

Onze chefs weten van goed eten. Logisch, als je avond na avond achter het fornuis staat. En als je als chef dan een keer tijd hebt om buiten de deur te eten, dan doe je dat niet zomaar ergens. Althans, daar gaan we van uit. Wij zijn namelijk vreselijk nieuwsgierig naar de bars, restaurants, eetcafés en andere toko’s waar onze chefs hun schaarse vrije tijd doorbrengen. We nemen daarom regelmatig een kijkje buiten de keuken met onze Rotterdamse kookhelden. Dit keer: Giuseppe Lo Presti.

Giuseppe is de chef van La Pizza. In de serie een kijkje buiten de keuken staat La Pizza stijf bovenaan als meest genoemde restaurant om in Rotterdam te gaan eten door de Rotterdamse chefs. Eerder noemde Merijn Sips, Terry Priem, Justin Niessen en Marcel Beijerling La Pizza al als een van hun favoriete restaurants in Rotterdam. Het was dus ook niet meer dan verdiend dat Giuseppe werd aangedragen door Marcel volgende chef voor de reeks.

Giuseppe is op dit moment de chef van La Pizza Blijdorp. Acht jaar geleden werkte Giuseppe nog op Sicilië waar hij lange dagen maakte in een hotel in Taormina, een dorpje aan de oostkust van het eiland. “In de ochtend werkte ik daar als patissier en ‘s avonds als chef de partie,” vertelt Giuseppe. “Daarvoor heb ik nog een werkstage gelopen in Australië en heb ik nog vijf maanden op Aruba gewerkt. Toen ben ik vanuit Sicilië verhuisd naar Nederland voor de liefde. Eenmaal hier begon ik bij La Pizza Centrum waar ik een aantal jaar als chef heb gewerkt. Nu ben ik de chef bij onze locatie in Blijdorp.”

Giuseppe gaat verder: “Bij La Pizza staan we bekend om de pizza en antipasti, waaronder de polpo, maar daarnaast vind ik het erg leuk om mijn creativiteit te gebruiken voor de dagspecials. Ook hebben we in Blijdorp Le Sale. Dit zijn meerdere zalen waar we lunch, vergaderingen, borrels en diners kunnen verzorgen voor grotere groepen. Dit zorgt voor een leuke afwisseling in het werk.” 

Rotterdam


“Naast chef ben ik ook echt een foodie”, begint Giuseppe zodra we heb vragen waar hij graag eet. “Ik hou ervan om uit eten te gaan. In Rotterdam ga ik eigenlijk standaard naar twee zaken. In de zomer is dit de Viskantine aan de Cool. De gerechten zijn daar simpel maar goed en meestal bestel ik hier dan ook alle visgerechten van de kaart. De tweede zaak voor mij is Deli Bird. Ik ben gek op de Thaise keuken. Vooraf bestel ik een soepje en daarna een of twee curry gerechten en de pad thai. Verder hou ik ervan om telkens een andere zaak uit te proberen. Ik hou van lang tafelen met verschillende gerechten en mooie wijnen. Als ik er dan nog een zou moeten aanraden, zou ik zeker de 23 gangen bij De Harmonie 23 aanraden.”

Nederland


Buiten Rotterdam, net over de grens, is Giuseppe fan van de keuken van Sergio Herman. “De culinaire ervaring bij The Jane vond ik echt geweldig. Daarnaast vind je in Cadzand het restaurant Pure C waar Syrco Bakker de leiding heeft in de keuken. Geweldige creatieve gerechten met een uitzicht op zee. Wat wil je nog meer?”

Internationaal


 “Elk jaar probeer ik citytrips te plannen. Ik vind het leuk om van tevoren de restaurants uit te zoeken die mij qua eten interessant lijken,” vertelt Giuseppe. “Maar ik ga uiteraard ook elk jaar terug naar Sicilië. Daar ga ik altijd naar m’n favoriete restaurant in Taormina, Il Barcaiolo. Het is een klein restaurant met 50 zitplaatsen. Het wordt gerund door een familie en is gelegen aan de baai Mazzarò. Ze zitten elke dag vol voor lunch en diner, dus je moet ruim van tevoren reserveren. Hier eet je, net zoals bij La Pizza, echt puur Italiaans. De vis die geserveerd wordt is vaak dezelfde ochtend nog gevangen. Ik bestel altijd een tafel vol visgerechten, waaronder de Gamberi Rossi di Mazara. Jammer genoeg kun je deze niet in Nederland krijgen en ze zijn juist zo lekker”, sluit Giuseppe af.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Een kijkje buiten de keuken van Merijn Sips

De tweede in onze reeks favoriete restaurants van Rotterdamse chefs. Dit keer vroegen we Merijn Sips van Café Rotterdam waar we moeten zijn.

Een kijkje buiten de keuken van Harvey Suart

Ook zo benieuwd waar onze chefs eten? Wij vroegen het aan Harvey Suart.

Een kijkje buiten de keuken van Justin Niessen

Ook zo benieuwd waar onze chefs eten? Wij vroegen het aan Justin Niessen.