Een kijkje buiten de keuken van Merijn Sips

De tweede in onze reeks favoriete restaurants van Rotterdamse chefs. Dit keer vroegen we Merijn Sips van Café Rotterdam waar we moeten zijn.

24 Mrt 2017 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

Een kijkje buiten de keuken van Merijn Sips

Onze chefs weten van goed eten. Logisch, als je avond na avond achter het fornuis staat. En als je als chef dan een keer tijd hebt om buiten de deur te eten, dan doe je dat niet zomaar ergens. Althans, daar gaan we van uit. Wij zijn namelijk vreselijk nieuwsgierig naar de bars, restaurants, eetcafés en andere toko’s waar onze chefs hun schaarse vrije tijd doorbrengen. We nemen daarom regelmatig een kijkje uit de keuken van onze Rotterdamse chefs. Dit keer: Merijn Sips van Café Rotterdam

Merijn Sips is de 27-jarige chef-kok van Café Rotterdam, waar hij op dit moment alweer twee jaar in de keuken staat. Voordat hij bij Café Rotterdam belandde, heeft Merijn gewerkt bij De Librije, De Harmonie en Las Palmas. Deze ervaring neemt hij dagelijks mee om Café Rotterdam naar een steeds hoger niveau te tillen.

Rotterdam

“De geweldige klassieke Franse keuken van Bistrot du Bac. Ik ben er nog niet heel vaak geweest maar de keren dat ik hier geweest ben, was het altijd top! Goed, klassiek bereide (Franse) gerechten en een goede wijnkaart. Bij Restaurant Amarone ben ik zelf 5 á 6 keer geweest. Top! Goed Frans klassiek sterrenrestaurant met kleine uitstapjes naar andere continenten. Hier word je nooit teleurgesteld. Heerlijk om eens per paar weken even bij La Pizza te eten. Naast de goede pizza’s zijn het vooral de antipasti waarvoor ik graag kom. Denk aan schelpjes, inktvis, melanzana, niet ingewikkeld, maar erg goed.”



Nederland

“Zowel de oude als nieuwe vestiging van De Librije. Zelf heb ik De Librije in Zwolle gewerkt. Ze hebben een hele eigen keuken met telkens verrassende smaken, ingrediënten borden en opmaak. De gerechten en de sfeer in zowel het restaurant als de keuken is gewoon top. Het familie gevoel waar vaak over gepraat wordt klopt bij de Librije echt.”



Internationaal    

Tapas 24 in Barcelona is niet te vergelijken met sterrenrestaurants, maar dit is precies hoe ik wil eten! Als dit restaurant in Rotterdam zou zitten, zal ik er elke maand eten. De zaak zit in een zijstraatje van een grote winkelstraat, in een kelder waar het misschien net te koud is. De bar en keuken nemen de bijna de hele zaak in beslag, maar zodra je zit wil je niet meer weg. Ze hebben van alles: van king krab en kaviaar tot aan kaaskroketje en hamplanken. Het is supergoede tapas in een snackbar-achtige setting voor een mooie prijs.”



Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Een kijkje buiten de keuken: Pepijn Schmeink

Ook zo benieuwd waar onze chefs eten? Wij vroegen het aan Pepijn Schmeink.

De kerstlijst van 2025 met tips voor restaurants, restobars, ouderwetse gezelligheid en kerst thuis vieren

Onze grote kerstlijs is van een update voorzien, helemaal kersvers voor 2025: een mooie mix van wat de Rotterdamse restaurants te bieden hebben.

Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.