Een kijkje buiten de keuken van Marco Somer

We vroegen weer een chef het kokshemd van het lijf over zijn favoriete adresjes. Dit keer was het de beurt aan Marco Somer van De Harmonie.

7 Apr 2017 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

Restaurant toevoegen aan favorieten

De Harmonie 23

Westersingel 95, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Frans Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Een kijkje buiten de keuken van Marco Somer

Onze chefs weten van goed eten. Logisch, als je avond na avond achter het fornuis staat. En als je als chef dan een keer tijd hebt om buiten de deur te eten, dan doe je dat niet zomaar ergens. Althans, daar gaan we van uit. Wij zijn namelijk vreselijk nieuwsgierig naar de bars, restaurants, eetcafés en andere toko’s waar onze chefs hun schaarse vrije tijd doorbrengen. We nemen daarom regelmatig een kijkje buiten de keuken met onze Rotterdamse kookhelden. Dit keer: Marco Somer.

Marco Somer is de chef van De Harmonie aan de Westersingel. Hij combineerde het smaakpalet van het boerenland uit zijn jeugd met de Franse keuken. Bij Gordon Ramsey en Gert Blom (Restaurant Amarone) heeft Marco ervaring op gedaan en ontwikkelde hij zijn eigen stijl. Hij combineert de Frans-internationale keuken met zijn voorliefde voor oer-Hollandse producten zoals pastinaak, oerbiet en peterseliewortel. Hiermee brengt hij bij de Harmonie de Nederlandse cultuur over op de borden. 

Rotterdam


Marco begint bij Restaurant De Hef. “Ik ken Martin uit de tijd dat we samen bij Amarone werkte. Inmiddels heeft hij al ruim twee jaar restaurant De Hef en ik vind het waanzinnig. Martin kookt heerlijk tegen een superprijs. Ook de service van Saskia is ontzettend fijn. Ik voel me er heel erg thuis. Daarnaast kom ik graag bij Yama. Wat een geweldige chef en mens! Je eet hier Japans in zijn beste variant. Kiezen wat ik daar het lekkerste vind, is helaas niet mogelijk.” Als laatste noemt Marco Ayla op de West-Kruiskade “Niet alleen vanwege het feit dat ik het eten heerlijk vind, maar ook de sfeer en de filosofie die de initiatiefnemers Nikki, Roeland en Thijmen hebben, om de stad iets te geven en te helpen in haar ontwikkeling.”

Nederland

“De beste culinaire ervaring in Nederland heb ik bij Sergio Herman gehad in zijn toenmalige restaurant Oud Sluis. Maar afgelopen jaar was ik bij Librije’s Zusje in Amsterdam en dit was ook ongelooflijk. Zo puur en toch supercreatief.” 

Internationaal


“Ik ben afgelopen mei naar Moskou geweest om bij de White Rabbit te eten. Daar kreeg ik net als in Hong Kong smaken die ik nog nooit eerder had geproefd. Het is een van de mooiste dingen om te beleven, vind ik. Wanneer je naar een andere cultuur reist en daar hun specialiteiten proeft en je dan realiseert dat ze ook altijd daar moeten blijven, zodat de cultuur in stand blijft. Fantastisch om dit te mogen beleven. Zo is het ook aan ons om onze eigen cultuur op bord te krijgen en niet te veel te kijken naar de rest, maar te koken vanuit ons eigen gevoel en opvoeding. Zo geven we iets terug aan de bezoekers van ons restaurant.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Een kijkje buiten de keuken van Merijn Sips

De tweede in onze reeks favoriete restaurants van Rotterdamse chefs. Dit keer vroegen we Merijn Sips van Café Rotterdam waar we moeten zijn.

Reistip: ‘In Bilbao eet je zelfs bij een simpel café bizar goed’

Onze reistip voor de nazomer is Bilbao, lees alles over pintxos, sterrententen en mooie musea en ga erheen met Buitenlandsche Zaken.

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.