The Millèn: dineren op hoog niveau

Voor de december editie van de Uitagenda maakten wij een praatje met Wim Severein. Afgelopen jaar opende hij zijn eerste eigen restaurant The Millèn

27 Nov 2018 Lieke Mooren

blogger Proevend, slurpend, ruikend en nieuwe horeca ontdekkend komt Lieke naar eigen zeggen tot leven.

  • 27 Nov 2018

The Millèn: dineren op hoog niveau

Heerlijk vindt hij het, om weer in de keuken te staan nadat sterrenrestaurant het Wereldmuseum* anderhalf jaar geleden zijn deuren sloot. Een jaar lang moest Wim Severein wachten, maar afgelopen zomer was het dan zo ver: hij maakte zijn intrede in de keuken van zijn eigen The Millèn. Ondertussen vinden steeds meer gasten de weg naar het restaurant in het Marriott Hotel. Wim vertelt dat daar veel terugkerende bezoekers bij zijn. ‘De combinatie van de ongedwongen sfeer in de zaak en de kwaliteit van het menu trekt veel mensen aan.’ Ook het mooie uitzicht op het Centraal Station waar dit jaar wederom de grote kerstboom opgesteld staat, maakt een bezoek aan The Millèn extra aantrekkelijk.


Het publiek dat The Millèn bezoekt is volgens Wim een perfecte mix: ‘Toeristen, zakelijk publiek of mensen uit de stad, er is plek voor iedereen. De zaak straalt rust, maar vooral gezelligheid uit.’ Het restaurant dat iedere maand de kaart wisselt, werkt met de seizoenen mee. Afgelopen periode was de geschroeide Argentijnse wilde garnaal met Hollandse garnalen, pompoen, Tom Yam Kung en kaffir de favoriet onder de gasten en ook de gebraiseerde kalfszwezerik met kervelwortel, Sudachi Lime, paranoot, korstdeeg en koffie deed het goed.

Severein is niet de enige uit het Wereldmuseum die terug te vinden is bij The Millèn. Een groot deel van zijn team kwam namelijk met hem mee. ‘Het is heel fijn om samen te werken met mensen die je al goed kent. We weten wat we aan elkaar hebben en het is daardoor makkelijker om iets moois neer te zetten.’ Severeins signatuur is bij The Millèn duidelijk aanwezig. Dat betekent pure gerechten van het seizoen, met mooie en eerlijke ingrediënten. Met het in kerstsfeer gehulde Millèn wil Severein vooral meer naamsbekendheid creëren en natuurlijk de gasten tevredenstellen. Dat is uiteindelijk niet alleen het allerbelangrijkste, maar ook het leukste van mijn vak’, sluit hij af

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.