Topchef Geurds opent tweede zaak in hartje stad

Sterrenkok François Geurds opent nog dit jaar een tweede zaak in hartje Rotterdam. Vanaf eind december heeft hij plek voor 36 gasten in FG Food Labs.

9 Nov 2013 Frank van Dijl

blogger Frank is mede-oprichter van De Buik en was er tot 1 juli 2015 aan verbonden.

Topchef Geurds opent tweede zaak in hartje stad

Sterrenkok François Geurds opent nog dit jaar een tweede zaak in hartje Rotterdam. Vanaf eind december heeft hij plek voor 36 gasten in FG Food Labs in de Hofbogen.

Hij gaat daar experimenteren met kooktechnieken en apparatuur om, zegt hij, zijn andere zaak FG Restaurant (één Michelin-ster) nog beter te maken. Dat maakte Geurds bekend tijdens de kookdemonstratie waarmee hij het World Food Festival Rotterdam afsloot.

FG Food Labs

Geurds gaat in de Hofbogen samenwerken met Danny Dukers, onderwijsmanager van de Hogeschool Leiden. FG Food Labs is zeven dagen per week geopend. Er kan uitgebreid worden gedineerd, maar ook wie het bij een of twee gerechten houdt, is welkom.

In FG Food Labs gaat François Geurds zijn eigen koffie branden. Op het World Food Festival liet hij gerechten proeven die hij met koffie bereidt. Volgens hem wordt koffie in de topgastronomie te weinig gewaardeerd.

UPDATE 28 november 2013:
Opening FG Food Labs door tweede ster maand uitgesteld

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de restaurantopeningen in Rotterdam om naar uit te kijken in het najaar van 2025

Ook dit najaar van 2025 zet de Buik alle openingen om naar uit te kijken voor je op een rijtje. Lees hier welke je echt niet mag missen.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.