Per dinsdag 26 september is de nieuwe streetfoodbar S.O.S. van sterrenchef François Geurds een feit. Van maandag tot en met vrijdag wordt zijn met één Michelinster bekroonde FG Food Labs* in de Hofbogen overdag omgetoverd tot laagdrempelig restaurant.
Met zijn restaurant speelt François in op de huidige markt: "Mensen hebben tegenwoordig maar een budget van 20 euro voor de lunch. Bovendien heeft het zakelijke publiek wat hier in de omgeving zit geen tijd om uitgebreid te lunchen. Toen dacht ik: daar moet ik ook iets leuks van kunnen maken."
Betaalbare sterrenlunch

"Het kan hier tijdens de lunch rustig zijn, maar ik wil mijn team wel actief houden. Net zoals spelers van Feyenoord, PSV of Ajax moeten ook zij blijven trainen." Dit doet hij door overdag een andere kaart te draaien met toegankelijk streetfood, zoals een burger, ramen of salade. Van maandag tot en met vrijdag is streetfoodbar S.O.S. tussen 11.00 en 16.00 uur geopend.
François: "Ik ga niet met reserveringen werken; mensen kunnen hier in en uit lopen. Je kunt op het terras snel een ramensoep nuttigen, of komt gezellig binnen zitten." S.O.S. wordt een lunchzaak waar je terecht kunt voor een snelle en lichte lunch tegen betaalbare prijs. De muziek wordt hier ook op aangepast: "Het wordt iets harder, een beetje meer rock-'n-roll. Het restaurant wordt overdag stoerder."
Sandwich, okonomiyaki en soep

De menukaart wordt een stuk toegankelijker dan dat je gewend bent van FG Food Labs* of FG Restaurant**. "Tijdens een bezoek aan Japan tien jaar geleden werd ik verliefd op de okonomiyaki, een hartige Japanse pannenkoek, dus die mag hier niet ontbreken. Ook komen er verschillende soepen op de kaart." Voor de ramen heeft de meesterkok les gekregen van Japanse chefs en maakt hij zijn eigen bereiding van het welbekende gekookte eitje met een bouillon van kombu (gedroogd zeewier, red.) en sepia, inkt van de inktvis.
Op de kaart staan verder rendang met brioche, FG Fish & Chips en ceviche, maar je kunt ook kiezen voor meer exclusieve gerechten zoals een Katsu Sando Wagyu, kaviaar of een Kapsalon Wagyu. Het laatstgenoemde gerecht staat op de kaart na de vraag vanuit een gast: "We willen een buzz creëren dat er suggesties van gasten op de kaart kunnen komen. Een goede mac 'n cheese kan ik bijvoorbeeld perfectioneren en ik geef er een eigen twist aan."
Dessertbar

"Je kunt hier straks voor de € 20,- al terecht, maar kunt ook kiezen voor een van de luxere gerechten. De FG desserts zijn € 7,50 en als je er dan een koffie bij bestelt, maken we een mooi dealtje voor tien euro. Dan heb je koffie en een lekker dessertje to go, maar wel van FG. Ik wil het hier gewoon een grappig en laagdrempelig doen."
De desserts nemen ook bij streetfoodbar S.O.S. een prominente plek in. Op de bar staan de smakelijke kunstwerkjes uitgestald, die je na de lunch in de zaak kunt oppeuzelen of gemakkelijk mee kunt nemen in een gouden doosje. De croissantroll met yuzucrème en merengue is een aanrader, maar ook de andere gebakjes zijn niet alleen maar een lust voor het oog.
Streetfoodbar S.O.S. by François Geurds
Streetfoodbar S.O.S. wordt blijvend aan de Katshoek 41 in de Hofbogen. Van maandag tot en met vrijdag ben je hier welkom voor de lunch. Van dinsdag tot en met donderdag is FG Food Labs* tijdens het diner geopend volgens het bekende concept.
Het is ook mogelijk om de gerechten van S.O.S. af te halen. Je plaatst via de website een dag van tevoren je bestelling, die je de dag erna op het afgesproken tijdstip op kunt pikken bij het restaurant. Eet smakelijk!