Tweesterrenchef Mario Ridder komt naar Rotterdam. Met zijn voltallige team gaat hij weg bij De Zwethheul om in januari in het Hilton zijn nieuwe restaurant Joelia, by Mario te openen. 'Op deze plek kan ik mijn droom verwezenlijken,' zegt Ridder. 'Hier ga ik voor het hoogst haalbare.'
Joelia, by Mario wordt een restaurant met internationale uitstraling. De signatuur van Mario Ridder zal door de vaste gasten van De Zwethheul zeker worden herkend, gasten die nieuw zijn met zijn stijl zullen zich laten verrassen door de klassieke eenvoud en pure klasse die met de inzet van de beste ingrediënten wordt verwezenlijkt.
Het moet dynamischer, mensen willen hotspots
'Ik kan nu op een van de beste plekken van Rotterdam al mijn ambities kwijt,' zegt Mario Ridder. 'We blijven op het hoogste niveau koken, maar in een andere setting. De cultuur rond gastronomisch eten is veranderd. Het moet sneller en dynamischer, mensen willen op hotspots zitten, ze willen na het diner nog de stad in. En het moet toegankelijk zijn. Dat willen we bereiken met een gevarieerd culinair concept.'
Ook Hilton Rotterdam is groos op de komst van Ridder en zijn team. 'Ik weet zeker,' zegt Jan Rutgers, general-manager, 'dat Hilton met Joelia, by Mario zich in culinair Rotterdam zal onderscheiden.' 'Rotterdam' is het eerste Hiltonhotel in de Benelux dat met een sterrenchef kan pronken. Ook wereldwijd zoekt Hilton samenwerking met toonaangevende chefs en restaurants.
Het nieuwe restaurant komt aan de kopse kant van het hotel, de ingang komt aan de Coolsingel-zijde. Hilton beschikt al over bar-restaurant Stadshal onder leiding van chefkok Stephan Groeneweg en krijgt er in november een cocktailbar met eigen ingang aan de Kruiskade bij. De naam Joelia verwijst naar de drie dochters van Mario Ridder.
Nieuwe Zwethheul: zelfde kwaliteit, lagere prijzen
De Zwethheul wordt vanaf januari 2015 voortgezet met een nieuw team onder leiding van chefkok Joris Peters. Mario Ridder blijft als adviseur aan het restaurant verbonden. Er komt een andere formule met dezelfde kwaliteit maar een lagere prijsstelling.
Mario Ridder begon zijn carrière bij het driesterrenrestaurant Parkheuvel van Cees Helder in Rotterdam. Daarna ging hij naar De Zwethheul. In 2006 was hij de eerste chefkok die in zeven maanden tijd twee Michelinsterren bij elkaar kookte. In 2009 nam hij De Zwethheul over. Vorig jaar begon Mario Ridder het vleesrestaurant CEO-baas van het vlees. Ook kookte hij onder de noemer Zwethheul On Tour op grootschalige evenementen als het ABN Amro Tennis Tournament en North Sea Jazz.
Op de foto: general-manager van het Hilton Rotterdam Jan Rutgers met sterrenchef Mario Ridder.