Mario Ridder kiest voor de stad met Joelia in Hilton

Tweesterrenchef Mario Ridder gaat weg bij De Zwethheul en opent in januari zijn nieuwe restaurant Joelia, by Mario in het Rotterdamse Hilton Hotel.

26 Sep 2014 Frank van Dijl

blogger Frank is mede-oprichter van De Buik en was er tot 1 juli 2015 aan verbonden.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Joelia*

Coolsingel 5, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Aan de prijs Bekijk restaurant

Mario Ridder kiest voor de stad met Joelia in Hilton

Tweesterrenchef Mario Ridder komt naar Rotterdam. Met zijn voltallige team gaat hij weg bij De Zwethheul om in januari in het Hilton zijn nieuwe restaurant Joelia, by Mario te openen. 'Op deze plek kan ik mijn droom verwezenlijken,' zegt Ridder. 'Hier ga ik voor het hoogst haalbare.'

Joelia, by Mario wordt een restaurant met internationale uitstraling. De signatuur van Mario Ridder zal door de vaste gasten van De Zwethheul zeker worden herkend, gasten die nieuw zijn met zijn stijl zullen zich laten verrassen door de klassieke eenvoud en pure klasse die met de inzet van de beste ingrediënten wordt verwezenlijkt.

Het moet dynamischer, mensen willen hotspots

'Ik kan nu op een van de beste plekken van Rotterdam al mijn ambities kwijt,' zegt Mario Ridder. 'We blijven op het hoogste niveau koken, maar in een andere setting. De cultuur rond gastronomisch eten is veranderd. Het moet sneller en dynamischer, mensen willen op hotspots zitten, ze willen na het diner nog de stad in. En het moet toegankelijk zijn. Dat willen we bereiken met een gevarieerd culinair concept.'

Ook Hilton Rotterdam is groos op de komst van Ridder en zijn team. 'Ik weet zeker,' zegt Jan Rutgers, general-manager, 'dat Hilton met Joelia, by Mario zich in culinair Rotterdam zal onderscheiden.' 'Rotterdam' is het eerste Hiltonhotel in de Benelux dat met een sterrenchef kan pronken. Ook wereldwijd zoekt Hilton samenwerking met toonaangevende chefs en restaurants.

Het nieuwe restaurant komt aan de kopse kant van het hotel, de ingang komt aan de Coolsingel-zijde. Hilton beschikt al over bar-restaurant Stadshal onder leiding van chefkok Stephan Groeneweg en krijgt er in november een cocktailbar met eigen ingang aan de Kruiskade bij. De naam Joelia verwijst naar de drie dochters van Mario Ridder.

Nieuwe Zwethheul: zelfde kwaliteit, lagere prijzen

De Zwethheul wordt vanaf januari 2015 voortgezet met een nieuw team onder leiding van chefkok Joris Peters. Mario Ridder blijft als adviseur aan het restaurant verbonden. Er komt een andere formule met dezelfde kwaliteit maar een lagere prijsstelling.

Mario Ridder begon zijn carrière bij het driesterrenrestaurant Parkheuvel van Cees Helder in Rotterdam. Daarna ging hij naar De Zwethheul. In 2006 was hij de eerste chefkok die in zeven maanden tijd twee Michelinsterren bij elkaar kookte. In 2009 nam hij De Zwethheul over. Vorig jaar begon Mario Ridder het vleesrestaurant CEO-baas van het vlees. Ook kookte hij onder de noemer Zwethheul On Tour op grootschalige evenementen als het ABN Amro Tennis Tournament en North Sea Jazz.

Op de foto: general-manager van het Hilton Rotterdam Jan Rutgers met sterrenchef Mario Ridder.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Jappe W. 26 Sep 2014, 13:13

Ben reuze benieuwd hoe mooi dit nieuwe restaurant wordt en kookt... Oude ervaringen van de Zwetheul zijn mooie herinneringen geworden, hopelijk liggen er vele mooie nieuwe herinneringen in het verschiet. Succes Mario en team!

louis snijder 26 Sep 2014, 13:23

Top Mario vee succes van de OD.

Lees ook deze verhalen
Herfstsfeer in de Markthal: 10 x comfort food plekjes voor de koudere dagen

We delen een top 10 van comfort food plekjes tijdens de herfst in de Markthal: rijke bouillons, kruidige wereldkeukens en knusse plekken voor warme dranken.

Chez Jan opent de deuren van haar hotdogkiosk op Rotterdam Centraal Station

Chez Jan serveert vanaf nu haar hotdogs ook op Rotterdam CS. Snel, smakelijk en verkrijgbaar tot aan december naast spoor 2.

Dit zijn de restaurantopeningen in Rotterdam om naar uit te kijken in het najaar van 2025

Ook dit najaar van 2025 zet de Buik alle openingen om naar uit te kijken voor je op een rijtje. Lees hier welke je echt niet mag missen.