Mario Ridder opent Ají en brengt Zuid-Amerika naar de Pannekoekstraat

Joelia gaat uitbreiden naar de Pannekoekstraat. Pelle Swinkels, die bij Joelia werkt verraste chef Mario de Ridder regelmatig met bijzondere smaken; samen starten ze Ají.

12 Okt 2017 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Mario Ridder opent Ají en brengt Zuid-Amerika naar de Pannekoekstraat

Chef-kok en eigenaar van Joelia, Mario de Ridder, gaat uitbreiden. Samen met zijn compagnon Pelle Swinkels begint hij een restaurant aan de Pannekoekstraat. Pelle verraste Mario regelmatig met bijzondere smaken uit de Zuid-Amerikaanse, Aziatische keuken. Een grap over een nieuwe zaak tussen de twee heren liep een week later uit op een gekocht pandje aan de Pannekoekstraat. Inmiddels is de verbouwing in volle gang. Het duo doet enthousiast hun verhaal aan De Buik. 

Pelle is al een aantal jaar werkzaam in de keuken van Joelia, de zaak van Mario de Ridder. Mario vertelt: ‘’Ik ben zelf klassiek Frans geschoold, maar Pelle heeft een voorliefde voor de Zuid-Amerikaanse en Aziatische keuken en verraste me regelmatig met bijzondere smaken. Zo was ik in de veronderstelling dat niemand een lekkerdere ceviche kon maken dan die ik eerder op had, maar toen ik die van Pelle proefde, dacht ik echt: tering wat lekker! Ik was er zo enthousiast over dat ik voor de grap tegen hem zei: ‘zullen we samen een eigen zaak beginnen?’ Pelle lachte en zei: ‘Dat doen we!’.’’ Een weekje liep dit grapje al uit de hand en vonden de heren een pandje aan de Pannekoekstraat, waar voorheen Taberna Dushi zat. 

Ají

De naam die Pelle heeft bedacht voor zijn zaak is Ají (spreek uit als Agie) ‘’Het betekent peper in het Zuid-Amerikaans. Dat ingrediënt staat heel centraal in deze keukens. Vandaar dat ik het een heel gepaste naam vond. Het klinkt ook lekker en is kort maar krachtig’’, legt Pelle uit. Maar waar komt die passie voor deze keuken toch vandaan? ‘’Door het reizen. Ik ben veel in landen als Peru en Mexico geweest en raakte geïnspireerd door de goede combinaties van pittig, zoet, zuur en zout. Het is gewoon zo lekker en ook vernieuwend; weer eens wat anders dan de traditionele Franse keuken die in je Europa al veel ziet.’’

In de jungle

De zaak wordt ingericht in een mooie, tropische stijl. Pelle: ‘’Alsof je je in een soort jungle of amazone-achtige omgeving bevindt.’’ De gerechten zijn bedacht door Pelle, in overleg met Mario. De prijzen voor de gerechten zullen tussen de 14 en 16 euro liggen. De zaak heeft plaats voor 50 à 60 couverts. Pelle gaat de dagelijkse leiding op zich nemen. Mario blijft aan het roer staan bij Joelia, van waar hij Pelle, zeker in het begin, nog zo veel mogelijk probeert te coachen. 

De verbouwing is inmiddels al in volle gang aan de Pannekoekstraat. Naar verwachting zal Ají begin november zijn deuren openen. Wij houden je natuurlijk op de hoogte. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Henk Konings 7 Nov 2017, 13:15

Een absolute niche in het ruime Rotterdamse culinaire aanbod. Op uitnodiging van Mario Ridder hebben we kunnen proeven van het ruime en uiterst gevarieerde aanbod in heerlijke gerechten. De mogelijkheid van het combineren van diverse gerechten zorgt dat zowel de kleine eter als de echte smulpaap aan hun trekken kunnen komen. Dit wordt vergezeld door een keur aan heerlijke wijnen waarbij ik de hele avond heb genoten van een witte wijn die me werd aanbevolen door een uiterst vriendelijke bediening. Kortom een culinaire topavond in een verder zeer mooie passende ambiance.

Lees ook deze verhalen
Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.